زمینهها و راههای توسعه همکاریهای کشاورزی ایران و مکزیک بررسی شد
در دیدار رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی با سفیر جدید ایران در مکزیک، زمینهها و راههای توسعه همکاریهای کشاورزی ایران و مکزیک بررسی شد.
به گزارش ایانا، علیمراد سرافرازی رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی در دیدار سفیر جدید ایران در مکزیک که در محل این وزارت برگزار شد، با اشاره به این که در مکزیک ۵۰ هزار هکتار گلخانه وجود دارد، استفاده از تجربیات و انتقال تکنولوژی ساخت گلخانه از مکزیک را راهکشا دانست و گفت: در حال حاضر، ۱۸ تا ۲۰ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد و توانایی توسعه گلخانه ها تا ۵۰ هزار هکتار را هم داریم.
وی با بیان اینکه در کشور ما اکنون محصولاتی مانند گوجه و خیار بهصورت گلخانهای کشت میشود، خاطرنشان کرد: در زمینه صادرات گوجه فرنگی، خیار و فلفل میتوانیم همکاری داشته باشیم، ولی در استانداردهای صادرات باید تبادل دانش کنیم.
سرافرازی با اشاره به این که مکزیک در زمینه کشاورزی ارگانیک تجربیات بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: ما در بخش اوره میتوانیم به مکزیک صادرات داشته باشیم و در بخش خدمات فنی، تحقیقات کشاورزی و بهداشت گیاهی نیز میتوانیم همکاری کنیم.
رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در زمینه همکاریهای تحقیقاتی دو کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی از پیشنویس ارائه شده از سوی نماینده مکزیکی استقبال کرده است و در این زمینه با وزارت علوم نقاط مشترکی داریم.
سرافرازی، کشت فراسرزمینی در مکزیک را از دیگر ظرفیتهای همکاری دو کشور برشمرد و اضافه کرد: باید بررسی شود با توجه به هزینههای بسیار پایین در آن کشور، آیا مکزیک میتواند یک کشور بالقوه برای کشت فراسرزمینی باشد و آیا محصولاتی مانند ذرت گندم و دانههای روغنی را میتوان در آن کشور کشت کنیم.
وی با بیان اینکه در دوران کرونا در زمینه تبادل هیاتها محدودیتهایی وجود دارد، یادآور شد: میتوان از طریق ویدئوکنفراس در قالب گروههای تخصصی در زمینههای مختلف مانند حفظ نباتات، شیلات و جنگل و مرتع، برنامههایی داشته باشیم تا مقدمهای برای همکاریهای بیشتر در زمان پساکرونا باشد.
در این دیدار، قزیلی سفیر جدید ایران در مکزیک با اشاره به سیاست کاری وزارت امور خارجه مبنی بر تسهیل روابط تجاری بین دو کشور، گفت: مکزیک رتبه ۱۳ در اقتصاد جهانی را دارد و در سال گذشته ۴۷۰ میلیارد دلار صادرات و حدود ۴۶۰ میلیارد دلار واردات داشته است؛ آنچه این آمار به ما نشان میدهد ظرفیت اقتصادی بالای این کشور است.
وی افزود: مکزیک از لحاظ فعالیتهای تجاری روابط بسیار قوی با آمریکا دارد که این روابط در چارچوب توافقنامه تجاری با عنوان "نفتا "میان این کشور و آمریکا و کانادا بسته شده بود که اکنون این توافقنامه به عنوان" کومک" تغییر پیدا کرده است.
قزیلی، طولانی بودن مسافت و افزایش هزینههای حمل و نقل کالا، مکانیزمهای مالی و بانکی و عدم شناخت دقیق از ظرفیتهای دو طرف را از مشکلات همکاریهای تجاری ایران و مکزیک عنوان کرد و افزود: از طریق تجارت کالا به کالا و شکلدهی به تهاتر و خرید در قبال صادرات کالا به آن کشور میتوان کارها را پیش برد.
وی گفت: ما میتوانیم اوره و کودهای شیمیایی و محصولات پتروشیمی را به آن کشور صادر کنیم و در زمینه خدمات فنیمهندسی نیز با کشور مکزیک همکاری داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید