بریکس در مسیر کشاورزی پایدار: حمایت از خردهمالکان و مقابله با یکجانبهگرایی غذایی
تهران- ایانا- رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، در جلسه شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از نشست وزرای کشاورزی بریکس ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، علی کیانی راد با اشاره به سه محور اصلی بیانیه پایانی اجلاس شامل «امنیت غذایی و تغذیه»، «پایداری، نوآوری و تأمین مالی کشاورزی» و «تجارت بینالملل» گفت: بریکس که از سال ۲۰۰۶ شکل گرفته و اکنون با حضور ایران، عربستان، مصر، امارت متحده عربی، اتیوپی و اندونزی به اضافه ۵ کشور تاسیس کننده آن یعی برزیل، هند،چین، روسیه و آفریقای جنوبی تعداد اعضای آن به ۱۱ کشور رسیده است و البته کشورهای دیگری نیز در انتظار پیوستن به این پیمان هستند.
مقابله با یکجانبهگرایی و حمایت از چندجانبهگرایی را دنبال میکند.
کیانیراد اظهار داشت: وزرای کشاورزی کشورهای عضو در این نشست بر حمایت از کشاورزی کوچکمقیاس، مدیریت ذخایر راهبردی غذا برای بحرانها، توسعه شیلات و مشارکت فعال زنان و جوانان در بخش کشاورزی تأکید کردند.
وی ادامه داد: در حوزه پایداری و نوآوری نیز موضوعاتی چون مکانیزاسیون، حفاظت از خاک، احیای اراضی تخریبشده و ترویج مصرف آبزیان بهعنوان منبع پروتئین پایدار، مورد توجه قرار گرفت.
کیانی راد ادامه داد: حدود ۵۱۰ میلیون بهرهبردار خانوادگی زیر دو هکتار در کشورهای عضو بریکس فعال هستند که سهم قابلتوجهی از تولید غذای جهان را بر عهده دارند.
وی همچنین به برنامههای بریکس در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: تدوین سازوکارهای تأمین مالی واردات مواد غذایی برای کشورهایی که تحت تحریم یا فشار مالی قرار دارند و توسعه تجارت غلات از دیگر محورهای همکاری است. تشکیل ذخایر راهبردی مشترک نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، با بیان اینکه ریاست دورهای بریکس در سال ۲۰۲۵ به برزیل واگذار شده، افزود: ایران در شورای تجاری بریکس و کارگروههای تخصصی کشاورزی مشارکت فعال دارد. همچنین برنامه عمل کشاورزی بریکس برای سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ در حال تدوین است و پس از بررسی در دستگاههای ذیربط، برای تصویب در اجلاس سران ارائه خواهد شد.
خبرنگار: شبنم مسعودی
عکاس: مجتبی گودرزیکیا
دیدگاه تان را بنویسید