Iranian Agriculture News Agency

افزایش فرصت اشتغال و کسب درآمد با کشت گلخانه‌ای

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: از ظرفیت اراضی ملی می‌توان برای اجرای طرح های گلخانه ای و ایجاد اشتغال استفاده کرد.

افزایش فرصت اشتغال و کسب درآمد با کشت گلخانه‌ای

 به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، احمد مشایخی در بازدید از گلخانه کشت سبزی و صیفی در شهرستان دشتی بیان کرد: از اراضی غیر قابل کشت می‌توان برای اجرای طرح‌های گلخانه‌ای استفاده کرد.

وی افزایش تولید در واحد سطح، صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش کیفیت محصول، تولید بیش از یک محصول در سال را از مزایای کشت گلخانه‌ای نام برد و افزود: در کشت گلخانه‌ای شرایط محیطی کنترل شده و تولید به شرایط محیطی وابستگی ندارد.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی بوشهر با بیان اینکه امکان بازاریابی مناسب برای محصولات گلخانه‌ای وجود دارد، گفت: این نوع کشت موجب ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای افراد محلی می‌شود.

مشایخی خاطرنشان کرد: این طرح در مساحت سه هکتار برای اجرای طرح گلخانه صیفی و سبزیجات در شهرستان دشتی در سال ۱۴۰۱ واگذار شد که سطح زیر کشت این طرح حدود دو هکتار است.

وی با اشاره به اینکه تولید نشاء یکی از الزامات گوجه کاری در سطح شهرستان دشتی است گفت: این طرح در سال ۴۵۰ هزار قطعه تولید نشا دارد که پس از رشد کافی نشا به محیط گلخانه منتقل می‌شود.

مدیر امور اراضی استان بوشهر تاکید کرد: میزان اشتغالزایی این گلخانه ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم بوده و حدود ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار جهت اجرایی شدن این گلخانه هزینه شده است.

مشایخی با بیان اینکه ۳۰۰ تن گوجه فرنگی از این طرح تولید و به بازار عرضه می‌شود، ادامه داد: واگذاری اراضی ملی و دولتی برای اجرای اینگونه طرح‌ها در جهت افزایش تولید و توسعه اقتصادی باید در اولویت باشد.

وی با اشاره به اهمیت و تاثیر نظارت بر طرح‌های اراضی واگذار شده خاطرنشان کرد: با نظارت منظم بر طرح‌ها می‌توان روند پیشرفت کار را بررسی و به پیشرفت فیزیکی مصوب رسید و موجبات تولید اشتغالزایی و بهره‌برداری طرح فراهم شده است.

صنایع تبدیلی باعث حفظ کشاورزی و امنیت شغلی کشاورزان می‌شود

مدیر امور اراضی استان بوشهر بیان کرد: کارخانه تولید رب گوجه فرنگی در سال ۱۴۰۰ مجوز تغییر کاربری گرفت.

مشایخی در حاشیه بازدید از کارخانه تولید و فرآوری رب گوجه فرنگی گفت: استان بوشهر قطب اصلی تولید گوجه خارج از فصل در کشور است و در این زمینه رتبه برتر را دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان دشتی سطح بالایی زیر کشت گوجه فرنگی دارد، افزود: ایجاد کاخانجات تبدیلی و تکمیلی کمک شایانی به حفظ بخش کشاورزی و امنیت شغلی کشاورزان در منطقه دارد.

مدیر امور اراضی استان بوشهر خاطرنشان کرد: برای این طرح زمینی به مساحت 12هزار متر مربع و مجوز داده شده و 200 متر زیربنا دارد و برای ساخت آن 700 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

مشایخی ادامه داد: اجرای این طرح باعث اشتغال زایی 50 نفر به‌صورت مستقیم و 150 نفر به‌صورت غیرمستقیم در سال شده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح از طرح‌های اولویت دار ما بوده است، گفت: با نظارت‌هایی که به‌صورت مستمر بر اجرای طرح بوده، طرح به پیشرفت فیزیکی و بهره‌برداری رسیده است.

 مدیر امور اراضی استان بوشهر یادآور شد: این طرح به نوعی باعث امنیت شغلی کشاورزان و پایداری بخش کشاورزی می‌شود.

 

خبرنگار: محمد بحرینی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید