موج جدیدی از هجوم ملخهای صحرایی از عربستان و شاخ آفریقا به بوشهر
براساس اعلام فائو، موج جدیدی از هجوم ملخهای صحرایی از عربستان و شاخ افریقا به استان بوشهر از پایان اردیبهشت آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان بوشهر، آفت ملخ از اول اسفند سال قبل اراضی استان بوشهر را تحتالشعاع قرار داد و این در حالی است که سال گذشته در هجوم ملخها بیش 104 هزار هکتار اراضی استان علیه این آفت سمپاشی شد.
ملخهای صحرایی بر اساس اعلام فائو از شاخ آفریقا و عربستان هر سال در اواخر سال به استانهای جنوبی ایران هجوم میکنند که استان بوشهر نیز مورد هجوم این آفت محصولات کشاورزی قرار میگیرد.
110 هزار هکتار از اراضی 6 استان علیه آفت ملخ سمپاشی شد
بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی مبارزه با ملخ صحرایی و سمپاشی از سال گذشته تاکنون در سطح 110 هزار هکتار از اراضی 6 استان انجام شده است و این در حالی است که بر اساس پیش بینی فائو حمله جدید ملخهای صحرایی به ایران از عربستان و شاخ آفریقا از اواخر اردیبهشت آغاز میشود و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه مبارزه با آفت ملخ در دشتهای استان از اول اسفندماه سال قبل آغاز شده است اظهار داشت: سمپاشی اراضی و مبارز با ملخهای صحرایی در شرایط سخت کرونایی شبانهروز انجام میشود.
31 هزار هکتار اراضی کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر سمپاشی شد
محمدتقی منوچهری از سمپاشی 31 هزار هکتار اراضی کشاورزی و منابع طبیعی این استان از وجود آفت ملخ صحرایی خبر داد و خاطر نشان کرد: بیشتر مبارزه با آفت ملخ صحرایی در مناطق کوهستانی انجام شده تا از هجوم آنها به مزارع و باغها جلوگیری شود.
وی، با اشاره به سمپاشی دشتها و مناطق کوهستانی شهرستانهای دیر، دشتی، تنگستان و دشتستان گفت: بیشترین آلودگی آفت ملخ در عرصه مناطق کوهستانی و در حاشیه اراضی کشاورزی دشتستان و دشت پلنگ دشتی است که تاکنون خسارتی به این عرصهها وارد نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر مصرف 18 هزار کیلوگرم سم را علیه هجوم ملخها در استان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: تاکنون 18 تن سم برای سمپاشی اراضی منابع طبیعی، ملی و کشاورزی در این استان مصرف شده است و محدودیتی برای تامین سم مورد نیاز وجود ندارد.
سمپاشی 28 کانون آلوده استان بوشهر
منوچهری با اشاره به سمپاشی در 28 کانون آلوده استان بوشهر تصریح کرد: سمپاشی پوره ملخها و کانون این آفت در اولویت برنامه قرار دارد و این عملیات سبب شده که ملخها وارد باغات و اراضی کشاورزی نشوند تا خساراتی به محصولات وارد کنند.
وی، با اشاره به اینکه 25 گروه مبارزه کننده در عملیات سمپاشی کانون ملخها همکاری دارند افزود: در این راستا 30 تیم ردیاب، یک فروند هواپیمای سمپاش، 9 دستگاه «یو ال وی» و 100 دستگاه سمپاش زمینی در عملیات مبارزه با ملخها مشارکت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه تیمهای ردیاب و مبارزه کننده حتی یک روز استراحت نکردند افزود: همکاری مردم، شوراها، دهیاریها و کارشناسان جهاد کشاورزی در مبارزه با آفت ملخ ستودنی است.
موج جدیدی از هجوم ملخهای صحرایی به استان بوشهر از اواخر اردیبهشت
منوچهری از هجوم موج جدیدی از ملخهای صحرایی به استان خبر داد و بیان کرد: بر اساس اعلام و پیش بینی فائو، موج جدیدی از هجوم ملخهای صحرایی از عربستان و شاخ افریقا به استان بوشهر از پایان اردیبهشت آغاز میشود.
وی با بیان اینکه دستههای جدید ملخ از شاخ آفریقا و شبهجزیره عربستان 4 استان خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را تحت الشعاع قرار میدهد افزود: تاکنون 31 هزار هکتار اراضی استان بوشهر علیه آفت ملخ سمپاشی شده است که پیش بینی سمپاشی تا 200 هزار هکتار اراضی استان بوشهر شده است.
میزان هجوم ملخهای صحرایی 2 برابر سال قبل ارزیابی شده و این در حالی است که تا 4 سال آینده استان بوشهر درگیر مبارزه با ملخ صحرایی است.
جلوگیری از وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی و باغی از اهداف مهم مبارزه با ملخ صحرایی است چراکه تداوم مبارزه با این آفت سبب شده تاکنون خسارتی به محصولات وارد نشود.
ضرورت همکاری کشاورزان و جوامع محلی در رصد آفت ملخ صحرایی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز با بیان اینکه همه هدف ما در مبارزه با ملخها جلوگیری از نفوذ آنها به مزارع و باغات است خاطر نشان کرد: همکاری کشاورزان و جوامع محلی در رصد این آفت و اطلاع رسانی به جهاد کشاورزی مورد تاکید است.
خسرو عمرانی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 95 درصد مبارزه علیه ملخهای صحرایی در مراتع، مناطق کوهستانی و جنگلی بوده است گفت: با توجه به گرمتر شدن هوا و خروج پورهها از تخم، بلوغ پورهها با سرعت بیشتری انجام میشود و برای جلوگیری از پروازی شدن آنها مبارزه با کانونها و پورههای ملخها ادامه دارد.
ملخ صحرایی از جمله خطرناکترین آفات محصولات کشاورزی محسوب میشود که بهعلت داشتن تنوع گونهای و تغذیهایی میتوانند به محصولات زراعی، مراتع، جنگلها و باغها و سبزهها خسارت وارد کنند چراکه فائو ملخ صحرایی را به عنوان مخربترین آفت در بخش کشاورزی معرفی کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید