در دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام هدفگذاری شد
ارتقاء کیفیت خوراکهای دام، طیور و آبزیان آماده
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی، از اجرای طرح رتبهبندی کارخانجات با هدف ارتقاء کیفیت محصولات آنها و اعتمادسازی برای مصرف خوراکهای آماده خبر داد.
سید احمدرضا سید علیان در گفتوگو با خبرنگار ایانا، در این ارتباط توضیح داد: هدف از این اقدام معرفی کارخانههای تولید خوراک با کیفیت، در قالب رتبههای A و B و همچنین شناسایی کارخانههای ضعیفتر با هدف یاری رساندن به آنها از طریق اعطای تسهیلات و همکاریهایی از این دست، برای ارتقاء سطح تکنولوژی و تولید آنهاست.
وی با بیان این که در صورت شرکت کارخانه در طرح رتبهبندی، رتبه دریافتی بر روی برچسب خوراک تولید شده درج میشود، تاکید کرد: البته این رتبهبندیها دائمی نیستند و بهصورت مداوم توسط سازمان نظام مهندسی و تشکل بالاسری رصد و پایش شده و در صورت بروز نقص در امکانات فنی کارخانه و یا ارائه محصول کم کیفیت به بازار، دچار تنزل رتبه خواهند شد.
سیدعلیان ادامه داد: کارخانجاتی که بتوانند رتبه ممتاز خود را به صورت مستمر حفظ کنند، تبدیل به برند شده و میتوانند ثروت سازی از طریق برند را نیز در دستور کار قرار دهند.
مشاور معاون وزیر یادآور شد: در حال حاضر بر اساس آخرین آمار رسمی در کشور 866 کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان با ظرفیت اسمی 27 میلیون تن وجود دارد که وظیفه آنها فراوری نهادههای دامی شامل ذرت، جو، انواع کنجالهها مانند سویا، پنبه دانه، آفتابگردان و سایر موارد، و تبدیل آن به خوراکهای آماده فرموله شده بر اساس نوع، سن و نژاد دام، طیور و آبزیان است.
سید علیان اضافه کرد: در طی سالهایی که به نهادههای دامی در قالب ارز ترجیحی و نیمایی یارانه تخصیص پیدا کرد، نهادهها مستقیما در اختیار دامدار و مرغدار قرار داده شدند و در صورتی که صاحبان این مزارع تمایل داشتند، نهادههای خود را به این کارخانجات تحویل میدادند تا به خوراک دام آماده تحویل شود. این مسئله دلیل کاهش ظرفیت عملی کارخانجات به حتی یک چهارم و یا یک سوم ظرفیت اسمیشان شد.
وی افزود: در حالی که ما کارخانجات را بهعنوان مرکز ثقل تحول تولید خوراک دام، طیور و آبزیان تعریف کرده و اعتقاد داریم، اگر کیفیت این خوراکها بهبود پیدا کرده و ضمانت شوند، اعتماد لازم بین کارخانجات خوراک و پرورشدهندگان ایجاد خواهد شد و استفاده از خوراکهای آماده در اولویت مزارع قرار خواهد گرفت. از این رو در مرحله اول طرح، رتبهبندی کارخانجات برنامهریزی شد و در حال حاضر مراحل اجرای خود را پشت سر میگذارد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام بیان کرد: این اقدام از طریق خوداظهاری کارخانجات در قالب پاسخ به 200 سوالی که با دقت طراحی و توسط متخصصان امر در سامانه «سانکا» ی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در دسترس قرار گرفته است انجام میشود. پس از ثبت اطلاعات سه مرحله راستی آزمایی و تایید انجام میشود و کارخانجات رتبه خود را دریافت میکنند.
وی ادامه داد: این خود اظهاریهادر مرحله اول توسط تشکل بالاسری مربوطه و تایید معاون بهبود تولیدات دامی استان، در مرحله دوم توسط کارگروه بهروری استان متشکل از نظام مهندسی، تشکلهای مربوطه و .... و در مرحله سوم توسط کارگروه ملی بهبود کیفیت خوراک دام، طیور و آبزیان بررسی خواهد شد و در صورت تایید توسط همان سامانه سانکا رتبه مورد نظر به کارخانه اعطا میشود.
سیدعلیان ادامه داد: کارگروه بهروری ملی صنعت خوراک دام طیور و آبزیان در دفتر بهبود تغذیه ایجاد و در ۳۱ استان دارای شعبه و اعتبار شد. امروزه هر معاون امور دام در استان مسئول کارگروه بهروری استانی خود است و همه این اقدامات زیر نظر این کارگروه انجام میشود.
دیدگاه تان را بنویسید