رییس سازمان شیلات ایران:
افزایش مصرف غذاهای شیلاتی عامل رونق تولید و صادرات است
رییس سازمان شیلات ایران در مراسم آغاز جشنواره طبخ غذاهای شیلاتی بر اهمیت ارزان سازی و فرهنگسازی با هدف قرار دادن محصولات شیلاتی بر سر سفره مردم تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، جشنواره طبخ غذاهای شیلاتی با تلاش دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهی گیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، امروز چهارشنبه در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
حسین حسینی، در مراسم آغاز این جشنواره که با حضور سرآشپزان نام آور طبخ غذاهای دریایی و داوران بین المللی برگزار شد، بیان کرد: از ژن تا سلول، وظیفه تیم صنعت شیلات تامین سفره مردم است.
وی افزود: تلاشهای زنجیره ارزش تولیدات شیلاتی، از ابتدایی ترین حلقه صنعت که تولید نهادهها است، تا انتهای زنجیره، از صنعت و سرمایه گذاران، متولیان، متصدیان، همه و همه تنها با گره خوردن به سفره نتیجه خواهد داد و این تنها با ارزانسازی و فرهنگ سازی محقق خواهد شد.
رییس سازمان شیلات ایران یادآور شد: نکات اساسی که برای ارزان سازی مد نظر قرار میگیرد فراهمی محصول، در دسترس بودن، پایداری و تاب آوری تولید و سلامت محصول هستند که به عنوان شاخصههای امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردارند که این نعمت خدادادی و ظرفیت پنهان در پروتئین سالم آبزیان است که باید معرفی شود.
وی ادامه داد: تنوع گونهای و فرآوری، موضوع دیگری است که در این حوزه نیز صنعتگران ایرانی ما باید محصولاتی مطابق با نیاز قشرهای مختلف در طعمها و برای ذائقههای مختلف در سبد تولید داشته باشند.
حسینی گفت: ما باید به سمت و سوی نگاه جهانی به غذاهای با منشا آبزیان حرکت کنیم. با توجه به ظرفیت طبیعی بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر سواحل و رتبه ۴۰ از ۲۸۱ کشور مشرف به دریا ما چیزی از دنیا کم نداریم. تکنولوژی ما در این زمینه با استفاده از ظرفیتهای داخلی، بیش از ۴۰ برابر در این ۴۰ سال رشد داشته است.
وی با بیان این که هدف گذاری ما تامین ۲۵ درصد پروتئین مورد نیاز سفره مردم است، ادامه داد: این تنها با ایجاد زنجیره ارزش محقق میشود. در حال حاضر بنا به اعلام وزیر کشور و به دستور رییس جمهور، زنجیره ارزش آبزیان به عنوان زنجیره تیپ و الگویی روی میز تمام استاندارهای کشور قرار دارد.این فرصتی است که بتوانیم این ظرفیت را پای کار بیاوریم .
وی افزود: در صورتی که حضور و تنوع غذاهای شیلاتی روی سفره محقق شود، لوکوموتیوی خواهد بود که واگنها را به پشت خود میکشاند و تولید و صادرات را رونق خواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید