سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد:
پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو با رعایت اصول ساده بهداشتی
سازمان دامپزشکی کشور راهکارهای بهداشتی با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه ای بر لزوم مراقبت های بهداشتی علیه بیماری تب کریمه کنگو تاکید کرد.
در این اطلاعیه آمده است: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است. عامل بیماری ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
سازمان دامپزشکی در ادامه با توجه به حساسیت ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت، به افراد توصیه میکند ضمن خودداری از مصرف جگر خام و نیم پخته، با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام بهصورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال، از ابتلا به این بیماری به سهولت پیشگیری کنند.
بر اساس این اطلاعیه خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار بهمنظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و تخلیه آن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، راهکارهای پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو به شمار میرود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید