خودکفایی کشور در پرورش کرم ابریشم تا پنج سال آینده
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور از برنامه ریزی 5 ساله این مرکز برای خودکفایی کشور در تولید پیله تر کرم ابریشم خبر داد.
مجید فرزانه در گفت و گو با خبرنگار ایانا، با بیان این که در دهه ۷۰ ظرفیت تولید بیش از ۲۰۰ هزار جعبه تخم نوغان در کشور عملیاتی شده بود گفت: در حال حاضر نیز شراطی بازار، قیمت پیله و مواردی از این دست، از وجود چنین ظرفیت تولیدی در کشور خبر می دهد؛ که لازم است با برنامه ریزی و حمایت بیشتر ازاین صنعت، این ظرفیت را به تولید تبدیل کنیم.
وی افزود: در حال حاضر در حالی که نیاز کشور به پیله تر کرم ابریشم، سالانه چیزی در حدود 3200 تا 3400 تن است، تولید سالانه ما از1720 تن تجاوز نمی کند؛ که امیدواریم طی یک برنامهریزی ۵ ساله در زمینه تامین پیله کرم ابریشم به خودکفایی برسیم.
فرزانه توضیح داد: این مرکز با همراهی مرکز تحقیقات ابریشم کشور، استفاده از لاینهای اصلاح شده پر تولید مقاوم و هیبرید را در دستور کار قرار داده، و در سالهای اخیر وارد فاز تولید تجاری شده است. این تخم نوغان های پر تولید اصلاح شده، پیلههای با کیفیتتری نسبت به سایر تخم نوغان های موجود در کشور و همچنین سایر کشورهای جهان تولید میکنند.
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور، یکی دیگر از برنامههای مرکز برای افزایش ظرفیت تولید را، توزیع نهال اصلاح شده توت، در جهت برآورده شدن نیازهای نوغان داران و متقاضیان پرورش کرم ابریشم قلمداد کرد گفت: همچنین جایگزینی نهالهای توت بومی کم بازده که منتج به افزایش ظرفیت تولید برگ توت از نظر کمی و کیفی است در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به تفاهمنامه سه ساله ای که در این ارتباط بین معاونت امور تولیدات دامی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در بهمن ماه سال 1401 منعقد شده است، امسال در ۸ استان تولید نهال توت با استفاده از ظرفیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری محقق خواهد شد.
فرزانه اضافه کرد: پیش از این تولید نهال توت، محدود به استان گیلان و توسط پیمانکاران وزارت جهاد کشاورزی انجام می شد. که در حال حاضر در سایر استانها با استفاده از ظرفیت پیمانکاران وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، تولید نهال را با هدف دستیابی به ظرفیت مطلوب افزایش داده ایم.
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور توانمندسازی بهره برداران، و آموزش متقاضیان جدید نوغانداری به ویژه در استانهای تازه ورود پیدا کرده به حوزه را، یکی دیگر از برنامه های مدون این مرکز معرفی کرد و افزود: ما تا ۴ سال قبل تنها در ۲۱ استان پرورش نوغان داشتیم که پس از آن به ۳۱ استان گسترش پیدا کرده است. در تمام استانها ظرفیتهای خوبی وجود دارد و ما تلاش میکنیم که از این ظرفیتها به نحو شایسته استفاده کنیم.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید