لزوم اختصاص یارانه مصرف و احیای خرید تضمینی تخم‌مرغ

تهران- ایانا- در حالی‌که میانگین تحقق برنامه‌های توسعه‌ای کشور تنها حدود ۱۰ درصد اعلام شده، رئیس هیأت مدیره کانون دانش، صنعت و بازار، صنعت مرغداری را تنها بخش موفق این برنامه‌ها دانست و با تأکید بر لزوم بازنگری در سیاست‌های حمایتی، خواستار اختصاص یارانه برای مصرف تخم‌مرغ و احیای خرید تضمینی شد.

لزوم اختصاص یارانه مصرف و احیای خرید تضمینی تخم‌مرغ

به گزارش خبرنگار ایانا، مصطفی سید مصطفوی در دهمین همایش مرغ مادر گوشتی که روز پنجشنبه- ۲۸ فروردین ماه برگزار شد، با انتقاد از اجرای ناقص برنامه‌های توسعه پنج‌ساله کشور اعلام کرد: میانگین تحقق این برنامه‌ها تنها حدود ۱۰ درصد بوده و علت اصلی آن، ضعف در برنامه‌ریزی، تغییرات مکرر مدیریتی و ناتوانی در توسعه واقعی بخش خصوصی است.

به گفته وی، بر اساس ارزیابی مرکز پژوهش‌های مجلس، برنامه‌های توسعه‌ای از ابتدای انقلاب تاکنون با بیش از چهار سال تأخیر اجرایی شده و بخش اعظم اهداف آن‌ها محقق نشده است.

سید مصطفوی تأکید کرد: در میان برنامه‌های مختلف، تنها صنعت مرغداری توانسته عملکردی مطابق با اهداف توسعه‌ای داشته باشد و حتی در برخی شاخص‌ها فراتر از برنامه عمل کرده است. به‌عنوان نمونه، در برنامه سوم توسعه تأمین ۱۱ گرم پروتئین خالص برای هر نفر در روز پیش‌بینی شده بود که این هدف با اتکای به تولیدات صنعت طیور محقق شد. همچنین در برنامه ششم، تولید حدود دو میلیون و ۸۹۳ هزار تن مرغ گوشتی هدف‌گذاری شده بود که صنعت طیور توانست به این هدف نزدیک شود.

رئیس هیأت مدیره کانون دانش، صنعت و بازار با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف درباره میزان تولید و مصرف مرغ و تخم‌مرغ، پیشنهاد داد برای تقویت تقاضا و کاهش فشار بر تولیدکنندگان، یارانه‌ای برای مصرف تخم‌مرغ اختصاص یابد و خرید تضمینی برای تولید مازاد اجرا شود.

به گفته وی، دولت می‌تواند در دوره‌هایی که مصرف کاهش می‌یابد، تخم‌مرغ مازاد را با نرخ مشخص از تولیدکننده خریداری کرده و در مدارس، پادگان‌ها، زندان‌ها و سایر مراکز مصرف توزیع کند تا هم از زیان تولیدکننده جلوگیری شود و هم سلامت تغذیه‌ای جامعه ارتقا یابد.

سید مصطفوی همچنین خواستار بازگشت ال‌سی داخلی و اصلاح سازوکار تخصیص ارز برای واردات نهاده‌های دامی شد و یادآور شد: در برنامه سوم و چهارم توسعه، استفاده از ال‌سی داخلی با کارمزد یک درصد، باعث تأمین به‌موقع نهاده‌ها و افزایش شفافیت در فرآیند تأمین شد.

در ادامه این نشست، رئیس هیأت مدیره کانون دانش، صنعت و بازار با اشاره به عملکرد موفق شورای پروتئین کشور در دهه‌های گذشته به‌عنوان مدلی از مشارکت بخش خصوصی و دولت، گفت: در سال‌های اخیر این همکاری کاهش یافته و تشکل‌ها عملاً از فرآیند تصمیم‌گیری کنار گذاشته شده‌اند.

وی هشدار داد: در صورت تداوم این وضعیت، امنیت غذایی کشور با تهدید مواجه خواهد شد و برای جلوگیری از این بحران، تدوین برنامه‌ای مشخص و اجرایی برای حمایت از تولید، تأمین نهاده‌ها و ساماندهی بازار ضروری است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید