Iranian Agriculture News Agency

عبدالحی در گفتگو با ایانا تأکید کرد:

لزوم ایجاد تشکل‌های تولیدی ماهیان خاویاری و زینتی

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: لزوم ایجاد تشکل در بخش تولید ماهیان خاویاری و زینتی هم به شدت احساس می‌شود.

لزوم ایجاد تشکل‌های تولیدی ماهیان خاویاری و زینتی

حسین عبدالحی معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با توسعه آبزی‌پروری در کشور اظهار کرد: آبزی‌پروری در ایران یک فعالیت جدید محسوب می‌شود و عمده توسعه آن مربوط به دو دهه اخیر است.

وی افزود: در سال 82 با تبدیل شرکت سهامی شیلات به یک سازمان منسجم و دارای رویکرد توسعه‌ای، تشکل‌های این حوزه که هنوز ضعیف بودند، فعالیتشان را جدی‌تر شروع کردند.

عبدالحی خاطرنشان کرد: در وزارت کشاورزی سابق، عمده تشکل‌ها زیر پوشش سازمان تعاون روستایی بود اما در شیلات و وزارت جهاد کشاورزی این تشکل‌ها در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به تفکیک اتحادیه سراسری به زیر بخش‌های تولید آبزیان گفت: در سال 78 ما یک تشکل کلی به نام اتحادیه سراسری تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان داشتیم که تمام زیر بخش‌ها را شامل می‌شد اما با توجه به کثرت وظایف در حوزه آبزی‌پروری، به وزارت تعاون پیشنهاد دادیم که تشکل‌ها با توجه به نوع فعالیت از هم تفکیک شوند.

وی افزود: با پیگیری‌‌های انجام شده توسط شیلات ایران، سه اتحادیه ماهیان گرمابی، سردآبی و میگو تشکیل شد که در حال حاضر به صورت ملی فعالیت می‌کنند.

عبدالحی با اشاره به تأکید فائو بر لزوم اثرگذاری بخش خصوصی در ساختار تصمیم گیری‌های کلان تصریح کرد: لزوم ایجاد تشکل در بخش تولید ماهیان خاویاری و زینتی هم به شدت احساس می‌شود.

وی افزود: هرچه این تشکل‌ها قوی‌تر باشند، می‌توانند به بخش دولتی کمک کنند تا بخشی از وظایف دولت به این اتحادیه‌ها واگذار شود و افزایش تولید و بهره وری در بخش آبزی پروری رقم بخورد.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: ارزش محصول ماهیان سردآبی بیش از 3هزار و 500 میلیارد تومان بوده و حدود 50 هزارتن میگو تولید می‌شود که ارزش این محصول حدود 1500 میلیارد تومان است.

وی افزود: در ماهیان گرمابی هم حدود 200 هزارتن تولید داریم که بیش از 4 هزار میلیارد تومان ارزش این محصول است.

عبدالحی عنوان کرد: خوشبختانه نگاه جدیدی در وزارت جهاد کشاورزی به وجود آمده که بخشی از اختیارات به تشکل‌ها واگذار شود، بر این اساس تشکل‌ها موظف هستند برای خود ساختار منسجمی به وجود آورند تا این وزارت بتواند از پتانسیل و امکانات این تشکل‌ها در جهت تقویت تولید استفاده کند. 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید