مبارزه با سن گندم در ۸۶ هزار هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
مدیر حفظ نباتات استان آذربایجان شرقی گفت: سن گندم مهمترین آفت استان است که تاکنون در سطح حدود 86 هزار هکتار، با این آفت مبارزه شده است.
محمود کیا در گفتوگو با خبرنگار ایانا در خصوص مهمترین اقدامات استان در مقابله با عوامل خسارتزا بیان کرد: در مورد محصولات استراتژیک همچون گندم و جو مهمترین آفت، سن گندم است. در سطح حدود 86 هزار هکتار با این آفت مبارزه شده است که از این میزان 64 هزار هکتار سن مادری، 13 هزار پوره و حدود 8 هزار و 700 هکتار سن برگشتی بوده است..
وی ادامه داد: مشکل عمدهای که تمام محصولات اعم از باغی و زراعی استان آذربایجان شرقی را تهدید میکند ملخ است. در این استان انواع ملخهای بومی، ملخ شاخک بلند، ملخ شکم بادمجانی و ملخ مراکشی که فاز مهاجری دارند و میتوانند به کشورهای حاشیه جابهجا شوند، وجود دارد. با این آفت در چند ماهه نخست سال حدود 10 هزار هکتار مبارزه شده است و مبارزه ادامه دارد.
مدیر حفظ نباتات استان آذربایجان شرقی بیان کرد: با جوندهها از جمله موش در حدود پنج هزار هکتار مبارزه شده و ادامه دارد.
کیا ادامه داد: در حوزه محصولات زراعی حدود 70 هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز گندم انجام شده است و امسال گندم تمیزی داریم. کیفیت گندم برداشت شده این موضوع را نشان میدهد.
مدیر حفظ نباتات استان آذربایجان شرقی در خصوص آفات کلزا گفت: با آفات شته و پروانه پشت الماسی مبارزه خوبی انجام شده و تناژی که از کلزا داریم، بسیار قابل قبول و مطلوب است.
وی با بیان اینکه نخود محصول غالب استان برای تناوب کشت گندم است، گفت: امسال متاسفانه آگروتیس حالت طغیانی داشت و بسیار خوب کنترل شد. با هلیوتیس که آفت دیگر نخود است، مبارزه انجام شده است. البته نخودهایی که برداشت میشود، سالم و عاری از آفت است.
کیا با اشاره به کشت گلرنگ در سطح استان، گفت: کشت این محصول در قالب جهش تولید چند سالی است که توسعه پیدا کرده است. آفت آگروتیس نخود، گلرنگ را نیز تهدید می رد که کنترل شد. مگس گلرنگ و هلیوتیس جزء آفات مهمی هستند که تحت کنترل هستند.
مدیر حفظ نباتات استان آذربایجان شرقی بیان کرد: محصول پنبه در منطقه خداآفرین نقطه گرمسیر استان تولید میشود و هلیوتیس میتواند آن را تهدید کند اما با توجه به پیش آگاهی انجام شده و سموم مناسبی که در اختیار کشاورز است، پنبه نیز وضعیت قابل قبول و مناسبی دارد.
مبارزه با کرم سیب و آفت خوشهخوار انگور در استان
وی با بیان اینکه درخت میوه عمده استان سیب و انگور است، ادامه داد: آفت غالب سیب، کرم سیب است. ما 25 دستگاه دیتالاگر داریم که دما، رطوبت و ساعت خیس بودن برگ را به صورت لحظهای نشان میدهند.به این ترتیب این آفت با استفاده از مجموعه اطلاعات روزانه پیش آگاهی میشود. دو نسل این آفت کنترل شده و اطلاعیه فنی برای نسل سوم در مناطق گرم استان صادر شده است که عملیات آن طی هفته آتی انجام میشود.
مدیر حفظ نباتات استان آذربایجان شرقی با اشاره به آفت خوشه خوار انگور، ادامه داد: کشت انگور در استان در سطح وسیعی وجود دارد. این استان جزء صادرکنندگان عمده کشمش است. آفت خوشهخوار با روش فرمونی، تلهگذاری، شکار پروانهها و دیتالاگر پیشآگاهی میشود و تاکنون تحت کنترل بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سم محصولات سیب و کشمش کاملا ارزیابی میشود، ما در انتخاب سموم محدودیت زیادی داریم و مجاز به استفاده از هر سمی نیستیم اما با این وجود با سموم مجاز مورد قبول کشورهای اروپایی، آفت تا حدودی تحت کنترل بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید