Iranian Agriculture News Agency

راه‌اندازی ۳۰ غرفه خرید گل زعفران در خراسان ‌شمالی

مدیر اتحادیه تعاون روستایی فاروج از راه اندازی ۳۰ غرفه در این شهرستان برای خرید گل زعفران در آبان ماه خبر داد.

راه‌اندازی ۳۰ غرفه خرید گل زعفران در خراسان ‌شمالی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، خالق نژاد با تاکید بر اینکه طی امسال به هیچ عنوان اجازه خرید و فروش گل زعفران در سطح شهر فاروج به کشاورز و دلال ها داده نمی شود، گفت: تاکنون از 30 غرفه مذکور 15 غرفه اجاره داده شده است.

وی در ارتباط با غرفه های ایجاد شده در این شهرستان بیان کرد: متاسفانه خرید گل زعفران در فاروج در سال های گذشته از کشاورزان به این شکل بود که کشاورز گل را جمع آوری می کرد و بعد از ظهر دلال بدون اینکه قیمتی به کشاورز بدهد گل ها را وی تحویل می گرفت و در روز بعد دو سه دلال با یکدیگر صحبت و قیمت را اعلام می کردند که در این صورت کشاورز در صورت عدم تمایل به فروش حتی نمی توانست گل های خود را تحویل بگیرد.

وی افزود: در زمان برداشت و خرید و فروش گل، یک روز قیمت ۱۰ هزار تومان و یک روز دیگر قیمت ۲۰ هزار تومان اعلام می شد که سبب نارضایتی بسیاری از کشاورزان شده بود.

خالق‌نژاد ادامه داد: در همین راستا تصمیم بر این گرفته شد تا دقیقا همچون شهر تربت حیدریه، بازارچه ای با تعدادی مشخص غرفه در فاروج راه اندازی شود و قیمت بر اساس کیفیت گل زعفران اعلام شود و کشاورز در صورت تمایل گل های خود را به فروش برساند.

وی خاطرنشان کرد: تا سال گذشته قیمت زعفران را در فاروج فقط در دست پنج نفر بود و آن ها هر طوری که می خواستند قیمت را مشخص می کردند اما امسال با راه اندازی این بازارچه قیمت بر اساس کیفیت اعلام خواهد شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: پایین بودن قیمت و وجود نابسامانی سبب می شد که کشاورز به علت بی انگیزگی در برداشت محصول حتی گل های زعفران را در ساعت ۱۲ ظهر برداشت کند اما با حل این مشکل این پیش بینی می شود تا گل ها قبل از طلوع آفتاب که کیفیت آن در آن موقع از زمان بهتر است، برداشت شود.

وی با بیان اینکه تعاون روستایی برای راه اندازی این بازارچه ۲۵ میلیون وام ۱۸ درصد دریافت کرده است، گفت: در ابتدا برای راه اندازی این بازارچه از سوی یک تعداد افراد که دلال بودند به شدت مخالفت ها شنیده می شد و طی چندین جلسه برگزار شده از آن ها نیز درخواست شد تا برای اجاره این غرفه ها اقدام کنند که در ابتدا هیچ استقبالی از سوی آن ها نشد.

خالق نژاد ادامه داد: اولویت واگذاری این غرفه ها با فاروجی ها است اما در صورت عدم استقبال به سایر افراد نیز اجاره داده خواهد شد.

وی تاکیدکرد: اگر این غرفه ها به خوبی مدیریت شود، پیش بینی می شود که کشاورز در روستا از فروش گل زعفران به صورت نسیه نیز خودداری کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید