ظرفیت صادرات قارچ خوراکی و کمپوست از خوزستان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ظرفیت صادرات قارچ خوراکی و کمپوست از استان وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت:تولید قارچ خوراکی در استان از سال ۱۳۷۸ آغاز و اولین واحد قارچ خوراکی فعالیت خود را در شهرستان دزفول آغاز کرده است.
محمد حسنی نسب افزود: در طی ۲۳ سال تعداد واحدهای فعال قارچ از یک واحد صنعتی به ۳۵ واحد شامل ۹ واحد صنعتی و مجهز و ۲۶ واحد خانگی و تعداد سالن های احداث شده فعال از ۳۴ سالن به یکصد و ۱۸ سالن فعال با ظرفیت تولیدات ۱۲۰ تن به ۷ هزار ۵۴۵ تن رسیده است.
وی اظهار کرد: سطح زیر کشت قارچ خوراکی استان در سال ۱۴۰۰ رتبه هفتم را در کشور به خود اختصاص داده است و پیش بینی می شود در سال جاری با راهاندازی، تکمیل ظرفیت و افزایش عملکرد میزان تولید قارچ با ۱۰ درصد افزایش به ۸ هزار و ۳۰۰ تن برسد.
حسنی نسب اظهار داشت:مصرف روزانه قارچ در ایران بیش از یک و 8 دهم کیلوگرم است درصورتیکه سرانه مصرف قارچ در دنیا ۴ کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف کمپوست قارچ خوراکی در سال ۱۴۰۰، ۲۴ هزار و ۳۹۷ تن است بیان کرد :در استان یک واحد تولید کمپوست به ظرفیت اسمی ۵۰ هزار تن در سال است که بیش از از ۳۵ هزار تن کمپوست تولید و علاوه بر تامین کمپوست مورد نیاز واحدهای قارچ خوراکی استان، مازاد آن به سایر استانها نیز ارسال می شود همچنین ظرفیت صادرات قارچ خوراکی و کمپوست نیز از خوزستان وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید