خوزستان پرچمدار تولید محصولات استراتژیک کشور
معاون بهبود تولیدات گیاهی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه اهواز گفت: خوزستان، استان نخست کشور در زمینه تولید محصولات استراتژیک و اساسی از جمله گندم، کلزا، چغندرقند پائیزه، تولید شکر و صادرات خرما است.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه اهواز ضمن تبریک و گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی به کشاورزان و زحمت کشان عرصه امنیت غذایی کشور اظهار کرد: خوزستان، استان نخست کشور درزمینهٔ تولید محصولات استراتژیک و اساسی ازجمله گندم، کلزا، چغندرقند پائیزه، تولید شکر و صادرات خرما بوده و امنیت غذایی کشور بهنوعی به تولیدات کشاورزی استان عجین شده است.
تورج نوروزی بابیان اینکه در سال زراعی گذشته اقدامات چشمگیری درزمینهٔ تولید و رفاه حال تولیدکنندگان انجامشده است، افزود: ازجمله این اقدامات میتوان به توزیع بیش از ۴۰ هزار تن بذر اصلاحشده در میان کشاورزان، توزیع بیش از ۳۶۷ هزار تن انواع کودهای فسفاته، پتاسه و ازته، تأمین بیش از ۶۰ هزار لیتر سوخت یکساله برای ماشینآلات برداشت و تأمین آبکشتهای پائیزه اشاره کرد.
وی از مکانیزاسیون بهعنوان زیرساخت توسعه محصولات کشاورزی نام برد و بیان کرد: خوزستان، استان نخست کشت مکانیزه محصولات کشاورزی کشور است که تمام عملیات تولید از کاشت تا برداشت بهصورت مکانیزه انجام میشود.
نوروزی در ادامه به کشت قراردادی باهدف حمایت و تقویت کشاورز برای تولید بهتر اشاره اضافه کرد: امسال کشت چغندرقند ۱۰۰ درصد و کشت گندم در استان تا ۷۰ درصد بهصورت قراردادی انجامشده است.
نوروزی پایش و کنترل عوامل زیان رسان را بهعنوان یکی از مؤلفههای تولید موفق برشمرد و گفت: همکاران ما در مراکز تحقیقات و مراکز خدمات شهرستانها با حضور در مزارع و پایش محصولات کشاورزی از کاشت تا برداشت یاریگر کشاورزان سختکوش بودند.
وی افزود: برداشت محصولات پائیزه با توجه به حساسیت محصولات فرآیندی بسیار سنگین است که نیاز به هماهنگی و همافزایی همه دستگاههای اجرایی استان دارد.
نورزای ادامه داد: برداشت محصولات پائیزه در یک مقطع زمانی کوتاه از ۱۵ اردیبهشتماه تا ۱۵ خردادماه انجام میشود که نیازمند کار گروهی عظیمی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۳ هزار کمباین بومی و مهاجر کار برداشت محصولات پاییزه را در استان با موفقیت انجام دادند.
نوروزی آموزش و ترویج را بهعنوان ابزاری برای ارتقاء تولید برشمرد و گفت: با استفاده از آموزش میتوان آخرین دستاوردها و یافتههای علمی را برای دستیابی به جهش تولید به کشاورزان منتقل کرد که به یاری خداوند این مهم در استان خوزستان به بهترین شکل ممکن انجامشده است.
نوروزی بابیان اینکه امسال به یاری خداوند و همت کشاورزان عزیز خوزستانی بیش از یکمیلیون و ۷۱۳ هزار تن گندم نان و بیش از ۵۰ هزار تن گندم بذری در استان خریداری شد افزود: این میزان خرید تضمینی گندم رکورد بیسابقهای را در کشور رقم زد و خوزستان همچنان پیشتاز و پرچمدار تولید و خرید تضمینی گندم کشور است.
وی در ادامه توضیح داد: تاکنون بیش از ۹۰ درصد مطالبات کشاورزان از طریق بانک عامل (کشاورزی) بهصورت علیالحساب بهحساب کشاورزان سختکوش استان واریزشده است.
نورزی خوزستان نخستین استان تولید چغندرقند پاییزه است اظهار کرد: بیش از ۱۶ هزار هکتار از مزارع استان به کشت چغندرقند پائیزه اختصاصیافته که پیشبینی میشود از این میزان سطح زیر کشت، یکمیلیون ۱۰۰ هزار تن غده برداشت و به کارخانههای قند تحویل داده شود.
وی گفت: درزمینهٔ کشت دانههای روغنی ازجمله کلزا و کنجد نیز خوزستان دارای رتبه نخست کشور است و در این راستا امسال ۳۱ هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان خریداریشده که با این میزان خرید ۴۰ درصد کل کلزای کشور در خوزستان تولیدشده است.
وی بابیان این مطلب که خرما بهعنوان یک محصول اشتغالزا و ارزآور برای استان و کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است بیان داشت: در سال زراعی گذشته بیش از ۹۶ هزار تن خرما از نخل داران بهصورت توافقی خریداری و صادرشده است.
نوروزی در خاتمه ضمن اشاره به تأمین آبکشتهای تابستانه گفت: با توجه به کمبود آب در حوضه آبریز کرخه و برگزاری جلسات کارشناسی متعدد محصولات کم آب بر ذرت، کنجد، سبزی و صیفی و سور گوم بهعنوان جایگزین کشت شلتوک در حوضه آبریز کرخه بهعنوان الگوی کشت معرفی شدند.
معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بهمنظور پاسخگویی و رفع مسائل زحمت کشان بخش کشاورزی در میز خدمت مصلا اهواز حضور یافته و با کشاورزان و مردم شریف استان دیدار و گفتوگو کردند.
دیدگاه تان را بنویسید