رحمانی فضلی:
53 درصد معتادان شغل و خانواده دارند
اینکه بیکاری موجب اعتیاد شده را باور نکنید
وزیر کشور گفت: کسانی که مدعی مبارزه با مواد مخدر در غرب هستند در جلسات به آنها میگوییم که گردش مالی تجارت مواد مخدر در بانکهای شما صورت میگیرد؛ چرا با آن مقابله نمیکنید؟
به گزارش گروه سیاسی ایانا به نقل از مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام که از صبح امروز در مرکز همایش بینالمللی صداوسیما در حال برگزاری است گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد عدم ارتباط میان مراکز مطالعاتی و حوزههای اجرایی است، درصورتیکه ما باید از مطالعات و تحقیقات علمی برای حل مسائل استفاده کنیم.
او ادامه داد: آسیبهای اجتماعی بزرگترین مشکل کشور است اما قابلحل است، البته کار سختی است که نیاز به کار فراوان دارد؛ مثلاً مواد مصرفی از ۲۰ نوع به ۷۰۰ نوع رسیده و تولید مواد مخدر در افغانستان به ۱۰ هزار تن رسیده است و ما در قالب ۲۰ هزار عملیات به مبارزه و کشف مواد پرداختهایم و میزان شیوع مصرف مواد به ۲۰ درصد رسیده است.
رحمانی فضلی بابیان اینکه تنها ۲۰ درصد از معتادان توان ترک اعتیاد و مصرف مواد مخدر رادارند، اظهار داشت: ما باید همه راههای رفته را مطالعه و بهترین راه را انتخاب کنیم. مسئلهای که الآن با آن مواجه هستیم، تغییر نسل و سبک زندگی است که در همه موضوعات و مسائل وجود دارد که رهبر معظم انقلاب همبارها در این خصوص سخنرانی کردهاند.
وزیر کشور بابیان اینکه مسئلهای دیگر سرعت غیرقابلاندازهگیری در تغییرات است و محور آن بر تفکرات لیبرالیستی و کاملاً مادی گرایانه است، تصریح کرد: دلیل آن این است که محور این تغییرات کشورهایی هستند که به دنبال منافع خود هستند. وقتی تجارت مواد مخدر ۶۰ میلیارد دلار است، قابلچشمپوشی نیست و کسانی که مدعی مبارزه با آن در غرب هستند در جلسات به آنها میگوییم که گردش مالی این تجارت در بانکهای شما صورت میگیرد، چرا با آن مقابله نمیکنید؟
او افزود: دستگاههای مختلفی در حوزه اجتماعی فعالیت میکنند اما باید به این سؤال جواب داد چگونه نمیتوانیم با این هزینههای فراوان و استفاده از رسانهها محتوای سایتها را کنترل کنیم تا در چهارچوب اخلاقی باشد.
رحمانی فضلی بابیان اینکه در مسئله مبارزه با آسیبهای اجتماعی باید به ویژگیهای انسانها توجه کرد، تصریح کرد: بشر بر اساس آیات قرآن میتواند به اوج بالندگی یا پائین ترین درجه برسد، پس وقتی با این موجود سروکار داریم باید با این نگاه به دنبال حل مسائل برویم و ویژگیهای انسان را در نظر بگیریم.
وزیر کشور ادامه داد: اگر نگاه ما اسلامیشود همهچیز اسلامی میشود، باید نگاهها در جامعه تغییر کند و ذهنیت منفی به افراد از بین برود، زیرا این نگاهها موجب گسترش بیاعتمادی و ناامیدی در جامعه میشود.
او نشاط را رضایت درونی دانست و گفت: برخی فکر میکنند نشاط درونی همان شادی است و میگویند چون کنسرت برگزار نمیشود در جامعه نشاط نیست، باید گفت نشاط رضایت درونی است و اگر کارهای مردم در جامعه با سرعت انجام شود نشاط و رضایت در افراد گسترش پیدا میکند.
وزیر کشور ادامه داد: ازلحاظ ساختار خانواده، ایمان و اعتقاد و دعا در جوامع ما وجود دارد اما دشمنان آنها را هدف قرار دادهاند، اگر به اعتراضات اخیر نگاه کنیم میبینیم در همه آشوبها شعارهای ضد مذهبی وجود دارد و رسانهها رهبران ما را هدف قرار دادهاند. ما باید به اصل خود برگردیم و در جامعه نشاط، امید و باور را گسترش دهیم.
رحمانی فضلی محور حل مسائل اجتماعی را مردم دانست و گفت: باید کمک کنیم مردم وارد عرصه شوند، زیرا هرگاه مردم وارد عرصه شدهاند موفق شدهایم؛ مثلاً در حوزه مواد مخدر تنها چهار درصد درگیر و ۹۶ درصد دیگر را اگر راهنمایی کنیم، مشکل اعتیاد برطرف میشود.
رحمانی فضلی بهترین راه مبارزه با مشکلات را پیشگیری دانست و گفت: بهترین راه در مسئله اعتیاد پیشگیری است و شما مسائلی که در خصوص اینکه بیکاری موجب اعتیاد شده را باور نکنید، زیرا بیش از ۵۳ درصد معتادان شغل و خانواده داشتهاند.
دیدگاه تان را بنویسید