اجرای آبیاری تحت فشار در کازرون گامی موثر در حفظ منابع آبی
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: در راستای افزایش بهرهوری آب در سال زراعی 1403-1402 سطح اجرای آبیاری تحت فشار با استفاده از یارانه دولتی 50 هکتار با اعتبار 30 میلیارد ریال بوده است، همچنین سطحی معادل 30 هکتار در دست اجرا است.
به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، صابر پرویزی بیان کرد: از جمله مزایای استفاده از این سیستمها میتوان به افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطرهای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی اشاره کرد.
به گفته وی؛ عدم تشکیل رواناب سطحی و پیشگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاکها و کشتها در فصول مختلف زراعی و تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه از دیگر مزایای استفاده از این روش است.
پرویزی به دیگر مزایای آبیاری تحت فشار مزارع و باغات اشاره کرد و افزود: افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان و امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت و کم شدن جمعیت علف های هرز از دیگر مزایای آبیاری نوین است.
وی تاکید کرد: طی 10 سال گذشته بالغبر هفت هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان کازرون با استفاده از یارانه دولتی مجهز به سیستم آبیاری نوین شدند و بیش از 15 هزار هکتار بهصورت خود اجرایی به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون یادآور شد: میزان مبلغ یارانه دولتی برای هر هکتار آبیاری موضعی 730 میلیون ریال و برای آبیاری بارانی 500 میلیون ریال از سوی صندوق توسعه ملی تعیین شده است.
خبرنگار: شیدا اشتری
دیدگاه تان را بنویسید