مدیرجهاد کشاورزی نی ریز:
آغاز برداشت آنغوزه تلخ در استان فارس
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز گفت: برداشت آنغوزه از نیمه اول خردادماه آغاز شده است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، علیرضا بصیری با بیان اینکه شهرستان نی ریز از قطب های تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است، تصریح کرد: آنغوزه دیم در سطح 920 هکتار از اراضی کشاورزی کشاورزی کشت شده که 20 هکتار آن مثمر است.
وی افزود: گیاه آنغوزه در سطح صد هزار هکتار از اراضی مرتعی شهرستان نی ریز نیز کشت شده است.
بصیری ابراز کرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت به طور متوسط 18 مرتبه به صورت عرضی برش می خورد و در مجموع 80 تا 150 گرم شیرابه از آن به دست می آید که علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس، آمریکا، انگلستان و ژاپن صادر میشود.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و مشکلات صادرات این محصول تصریح کرد: هر کیلو شیرابه آنغوزه تلخ سال گذشته 400 هزار تومان در بازار به فروش می رسید که امسال به 250هزار تومان کاهش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز اظهار کرد: دوره باردهی این گیاه هر هفت سال یکبار بوده، از این رو به منظور افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، بهرهبرداری از منطقه دهچاه نی ریز برای اولین بار در کشور اقدام به پرورش نشاء آنغوزه کرد و پس از دو سال نشاء را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
گیاه آنغوزه گونه ای نادر و رویشگاه آن منحصرا ایران و افغانستان است که شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد و فردی به نام کامفر، ۳۴۰ سال پیش با کمک اهالی لارستان اقدام به استخراج شیرابه آن به روش تیغ زنی سنتی کرد.
دیدگاه تان را بنویسید