مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
تجهیز 45 هزار هکتار اراضی کشاورزی مازندران به سامانه های نوین آبیاری
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۴۵ هزار هکتار اراضی باغی، زراعی و شالیزاری استان تحت پوشش سامانه نوین آبیاری قرار گرفته است و این امر سبب میشود بهرهوری در مصرف آب صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، فرزین فرهادی مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران در رابطه با مقابله با کمآبی در بخش کشاورزی گفت: کشور ما یک کشور خشک و نیمهگرمسیری است و به تبع آن استانهای شمالی از نزولات جوی مناسبی برخوردار هستند اما پراکنش نزولات جوی در ماههای پاییز و زمستان اتفاق میافتد و این زمان، زمانی است که به عنوان معضل در زمینهای کشاورزی مطرح است چراکه شاهد آبگرفتگی در اراضی کشاورزی هستیم.
فرهادی ادامه داد: منابع آب مورد نیاز در زمانی که گیاه در فصول بهار و تابستان به آن نیاز پیدا میکند وجود ندارد و به همین منظور تدابیری را باید برای افزایش بهرهوری منابع آب و ذخیره سازی آب داشته باشیم تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مازندران از لحاظ سد سازی بسیار ضعیف است و میانگین آبی که در پشت سدها ذخیره میشود نسبت به کشور پایینتر است، گفت: ۱۱ درصد آبهای سطحی استان قابلیت ذخیرهسازی در پشت سدها را دارد.
فرهادی به پتانسیل بالای آببندان ها در مازندران اشاره کرد و افزود: دو سال اخیر لایروبی آببندانها در دستورکار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به افزایش راندمان و بهرهوری منابع آب در استان گفت: اجرای سامانه های نوین آبیاری و کاهش تلفات ناشی از انتقال آب در مزارع سبب افزایش راندمان منابع آبی میشود.
این مسئول اظهار کرد: ۴۵ هزار هکتار اراضی باغی، زراعی و شالیزاری استان تحت پوشش سامانه نوین آبیاری قرار گرفته است و این امر سبب میشود بهرهوری در مصرف آب صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای کاهش تلفات ناشی از انتقال آب در کانالهای خاکی توانستیم انتقال آب با لوله و پوشش بتنی کانال انتقال آب را انجام دهیم.
دیدگاه تان را بنویسید