ایران رتبه اول در فعالیتهای گفتمان و ترویج حفاظت خاک را کسب کرد/ پشتیبانی قانون از جبران خسارت به خاک
تهران- ایانا- معاون آبوخاک وزیر جهاد کشاورزی ضمت تأکید بر عزم جدی این معاونت بر مدیریت چالش های حوزه خاک، از کسب جایگاه نخست ایران در حوزه فعالیتهای مربوط به حوزه گفتمان و ترویج حفاظت خاک در دنیا خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا، صفدر نیازی شهرکی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خاک در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اعلام اینکه ایران در سال جاری میلادی، رتبه نخست در حوزه گفتمان سازی و ترویج حوزه خاک را در سازمان کشاورزی و غذای ملل متحد را به خود اختصاص داده است؛ گفت: طی سال گذشته، معاونت آبوخاک دراینارتباط چیزی در حدود ۳۴۰۰ رویداد در سایت رسمی فائو ثبت کرده است که این نشاندهنده عزم وزارت جهاد کشاورزی و معاونت آبوخاک در مدیریت خاک کشور بوده و منتهی به ارتقاء جایگاه سیاسی ایران در دیپلماسی خاک شده است.
وی تخریب و آلودگی را عوامل تهدید سلامت خاک قلمداد کرد و گفت: در سال ۹۸ قانون خاک بهعنوان یکی از قوانین مترقی جهانی در مجلس شورای اسلامی مصوب و سال گذشته نیز آییننامه اجرایی آن در هیئت دولت مورد تصویب قرار گرفت. تمام این اقدامات برای ایجاد یک گفتمان مشترک برای حفظ منابع خاک توسط تمام بهرهبرداران حوزه کشاورزی و خارج از این حوزه است.
معاون آبوخاک وزیر جهاد کشاورزی گزارش داد: طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ برای ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی کشور نقشههای مدیریت پذیر خاک و نیز برای ۱۰۳ هزار هکتار از این اراضی مطالعات شناسایی و حاصلخیزی خاک انجامشده است.
وی به فعالیت ۲۰۰ آزمایشگاه بخش خصوصی خاک در کشور اشاره کرد و گفت: اقدامات متعددی برای ساماندهی این آزمایشگاهها ازجمله برگزاری نشستهای تخصصی و دورههای آموزشی صورت گرفته است.
نیازی بابیان اینکه ایران یکی از ۲۳ کشور عضو سازمان کشاورزی و غذای ملل متحد است که به پروژه بینالمللی پزشک خاک پیوسته است ادامه داد: هدف این پروژه تربیت مروجین و ارائه نسخههای مناسب کودی برای محصولات کشاورزی است؛ که از زمان ابلاغ آن از طرف سازمان فائو کمتر از ۸ ماه میگذرد و ایران یکی از کشورهای پیشرو در پیوستن به این پروژه است.
وی استانداردسازی کودهای شیمیایی و زیستی را یکی از اقدامات این معاونت قلمداد کرد و افزود: با همکاری سازمان ملی استاندارد و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دستورالعملهایی برای ۱۳ کود زیستی، ۲۸ کود شیمیایی و ۹ گروه کودی تدوینشده است.
معاون آبوخاک وزیر جهاد کشاورزی در این نشست در پاسخ به خبرنگار ایانا در ارتباط با جبران خسارات ناشی از پروژههای توسعهای توسط سایر سازمانها و ارگانها به خاک، بر اساس ماده ۱۲ آییننامه اجرایی قانون حفاظت خاک گفت: با نظر به اجتنابناپذیر بودن فعالیتهای توسعهای، دستگاههای اجرایی مربوطه موظف به پرداخت خسارت هستند.
وی با تأکید بر اینکه اجرای این وظیفه با شدت از طرف قانون پشتیبانی میشود افزود: برای ۵ مورد آسیب به منابع خاک پرونده قضایی تشکیلشده است که در حال حاضر برای یکی از پروندههای مربوط به شرکت نفت، جریمهای در حدود ۸۰۰ میلیون تومان تعیین تکلیف شده است.
نیازی ادامه داد: سایر پروندهها نیز در حال پیگیری هستند و برای پرداخت این جرائم و خسارتها حسابی توسط خزانه کشور معرفیشده و محل هزینه کرد این پول توسط قانون مشخصشده است.
خبرنگار: شبنم مسعودی
عکس: مجتبی گودرزیکیا
دیدگاه تان را بنویسید