جنگلخواری در لباس موقوفه! منابع طبیعی به تبلیغات دروغین واکنش قاطع نشان داد
تهران- ایانا- سازمان منابع طبیعی کشور با صدور هشداری جدی، نسبت به تبلیغات فریبنده فروش اراضی جنگلی در منطقه هیرکانی تنکابن واکنش نشان داد؛ تبلیغاتی که با هدف سوءاستفاده از بازنشستگان نیروهای مسلح، اراضی ملی را با ادعای واهی موقوفهبودن، به فروش میگذارند.

به گزارش خبرنگار ایانا، در پی انتشار تبلیغات فریبنده فروش اراضی جنگلی هیرکانی در فضای مجازی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با هشدار به شهروندان، از برخورد قاطع با سودجویان خبر داد. این تبلیغات که با هدف فریب بازنشستگان نیروهای مسلح منتشر شده، اراضی موقوفه آیتالله میرزا حسن مرشدی تنکابنی در روستای تیکشن تنکابن (منطقه سلیمانآباد) را هدف قرار داده است.
حسین میررجبی، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی، در گفتوگو با مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: «بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد این اراضی کاملاً در محدوده جنگلهای ملی و انفال قرار دارند و هرگونه خرید و فروش آنها غیرقانونی است. مردم باید هوشیار باشند و پیش از هر معاملهای از مراجع قانونی استعلام کنند.»
وی افزود: «تولیت این موقوفه در نامهای رسمی به تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ از این تبلیغات اعلام برائت کرده و آنها را جعلی خوانده است.»
میررجبی با اشاره به رصد قضایی موضوع در استان مازندران، تأکید کرد: «با دستور دادستانی، اقدامات لازم برای شناسایی و برخورد با عاملان این تخلف در حال انجام است. ما اجازه نمیدهیم سودجویان با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم، به میراث طبیعی کشور آسیب بزنند.»
نگاهی به سابقه جنگلخواری در ایران
جنگلخواری، بهمعنای تصرف غیرقانونی و تغییر کاربری اراضی جنگلی، سالهاست که به یکی از معضلات زیستمحیطی ایران تبدیل شده است. جنگلهای هیرکانی، بهویژه در مازندران و گیلان، به دلیل ارزش بالای اکولوژیکی و اقتصادی، بارها مورد تعرض قرار گرفتهاند.
گزارشها حاکی از آن است که مساحت جنگلهای ایران از ۱۹.۵ میلیون هکتار در دهه ۱۳۴۰ به حدود ۱۲.۴ میلیون هکتار در سالهای اخیر کاهش یافته که بخشی از آن نتیجه ویلاسازی، ساختوسازهای غیرمجاز و تغییر کاربری بوده است.
از موارد برجسته میتوان به پرونده واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگلهای هیرکانی در منطقه آقمشهد ساری به یک موقوفه در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد که با اعتراض گسترده فعالان محیطزیست و سازمان جنگلها مواجه شد. همچنین، در سال ۱۴۰۲، قطع ۴۰۰۰ اصله درخت در منطقه الیمالات نور برای احداث پارکینگ، موجی از انتقادات را به دنبال داشت.
دیدگاه تان را بنویسید