رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
هدفگذاری ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری و حفاظت از جنگلها در برنامه هفتم توسعه
تهران- ایانا- رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، در نشست شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی از برنامههای کلان این سازمان برای اجرای ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری، کاهش ۲۰ درصدی فرسایش خاک و حفاظت از جنگلها و مراتع کشور در چارچوب برنامه هفتم توسعه خبر داد. وی همچنین بر افزایش اعتبارات، بهبود وضعیت کارکنان و مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، علی تیموری در نشست شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی که روز شنبه - ۶ اردیبهشت- برگزار شد، گزارشی جامع از عملکرد و برنامههای این سازمان ارائه کرد. وی با اشاره به اهداف سازمان در راستای توسعه و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی، بر اجرای برنامههای کلان در چارچوب برنامه هفتم توسعه تأکید کرد.
تیموری اظهار داشت که با مذاکره با روسای سازمان برنامه و بودجه استانها، تخصیص اعتبارات جاری افزایش یافته و در پنج ماه گذشته، سه ماه پاداش در ستاد و دو ماه سقف پاداش در استانها پرداخت شده است. وی همچنین از رایزنی با معاونت استخدامی کشور برای بهبود حقوق کارکنان، بهویژه یگان حفاظت جنگلها خبر داد و گفت: «جلساتی با سازمان مدیریت بحران و محیط زیست برگزار شده تا هماهنگیهای لازم برای پیشبرد اهداف سازمان انجام شود.»
رئیس سازمان منابع طبیعی با استناد به آمار پوشش گیاهی سال ۱۳۹۹، اعلام کرد که جنگلهای کشور حدود ۱۵ میلیون هکتار، مراتع ۸۳ میلیون هکتار، درختچه و بیشهزار ۲.۵ میلیون هکتار و بیابانها ۲۹ میلیون هکتار وسعت دارند. از این میزان، ۱۵ میلیون هکتار بیابان منشأ ریزگردهای بحرانی هستند که در اولویت برنامههای سازمان قرار دارند.
تیموری به تکالیف برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: «کاهش ۲۰ درصدی فرسایش خاک، اجرای عملیات آبخیزداری در ۲۰ میلیون هکتار، کاهش ۲۰ درصدی کانونهای بحرانی ریزگرد، و افزایش ۲۰ درصدی ضریب حفاظت از جنگلها و مراتع از اهداف اصلی سازمان است.» وی افزود: از ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی مستعد آبخیزداری، تاکنون ۳۴ میلیون هکتار عملیات انجام شده و ۲۰ میلیون هکتار دیگر در پنج سال آینده هدفگذاری شده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه اعتبار موردنیاز برای تحقق اهداف برنامه هفتم ۲۱۶ هزار میلیارد تومان است، از افزایش اعتبارات ملی و استانی به ۲۰ تا ۲۴ هزار میلیارد تومان در سال جاری خبر داد. وی همچنین به تفاهمنامه ۵۰۰ میلیارد تومانی با معاونت روستایی رئیسجمهور برای اجرای عملیات آبخیزداری در مناطق پرخطر سیل اشاره کرد.
تیموری تأکید کرد که عملیات آبخیزداری سالانه ۱۲۰ میلیون تن فرسایش خاک را کاهش داده، ۸۰ میلیون مترمکعب رسوب را کنترل کرده و تولید علوفه را ۲.۴ میلیون تن افزایش میدهد. این عملیات همچنین نفوذپذیری آب را بهبود بخشیده و از بخار شدن ۲۸۰ میلیارد مترمکعب آب بارندگی جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت پایدار مراتع که ۳۰ درصد پروتئین کشور را تأمین میکنند، گفت: «اجرای برنامههای مرتعداری منجر به افزایش ۳ میلیون تن علوفه، ۵۷۵ میلیون مترمکعب ذخیره آب، و افزایش عمر مفید ۲۰۰ سد خواهد شد.» در حوزه جنگلها، تیموری از تدوین طرح مدیریت جنگلهای هیرکانی تا پایان سال و واگذاری پارکهای جنگلی به بخش خصوصی خبر داد. همچنین، طرح جنگلداری اجتماعی در زاگرس با هدف حفاظت مشارکتی با جوامع محلی در ۱۲ استان تدوین شده و در تیرماه نشستی بینالمللی برای آن برگزار خواهد شد.
بیابانزدایی و پنجره واحد زمین
تیموری با اشاره به ۹۰ سال سابقه سازمان در بیابانزدایی، از برنامهریزی برای تثبیت شنهای روان در ۱۴ میلیون هکتار اراضی بیابانی خبر داد. وی همچنین اعلام کرد که طرح پنجره واحد زمین با هدف شفافیت در واگذاری اراضی و کاهش زمان پاسخگویی به ۱۱ روز، تا پایان اردیبهشت عملیاتی خواهد شد.
زراعت چوب و انرژیهای خورشیدی
رئیس سازمان منابع طبیعی از شناسایی ۲۰۰ هزار هکتار اراضی مستعد زراعت چوب در خوزستان و واگذاری اراضی برای پنلهای خورشیدی خبر داد و گفت: «این اقدامات ضمن ایجاد اشتغال، از قاچاق چوب و واردات آن جلوگیری میکند.»
تیموری از حمایتهای مجلس، سازمان برنامه و بودجه، و وزارت جهاد کشاورزی قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری مردم و بخش خصوصی، اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
عکاس: مجتبی گودرزیکیا
دیدگاه تان را بنویسید