طرح الگوی کشت در محصولات زراعی و باغی اجرا می‌شوند

معاون وزیرجهادکشاورزی در دیدار با حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی و حسن جهانبازی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه الگوی کشت طی سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از چالش برانگیزترین مباحث مطرح شده در حوزه کشاورزی کشور بوده، اجرای طرح الگوی کشت در محصولات زراعی و باغی امسال اجرایی می‌شود.

طرح الگوی کشت در محصولات زراعی و باغی اجرا می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال و بختیاری، سید مجتبی خیام نکویی به نگاه ویژه به اجرای طرح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: اجرای طرح الگوی کشت باید به بهترین نحو ممکن عملیاتی و اجرایی شود.

وی اضافه کرد: اجرای طرح الگوی کشت به‌عنوان بندناف است و همه بخش‌های حوزه کشاورزی به الگوی کشت متصل شده است و رعایت این الگوی کشت مهم است.

به گفته وی، الگوی کشت باید واقع‌بینانه و درست باشد و در همه بخش‌ها توسعه پیدا کند.

خیام نکویی گفت: طرح الگوی کشت پارسال برای محصولات زراعی و امسال برای محصولات زراعی و باغی و این طرح در سال آینده برای شیلات و سایر طرح‌ها اجرا خواهد شد.

وی به توسعه فعالیت‌ها در حوزه آبخیزداری و کاهش حساسیت بین دو استان تأکید کرد و افزود: توسعه مراکز تحقیقاتی در حوزه آبخیز یک ضرورت است.

به گفته وی، متأسفانه در حوزه تحقیقات آبخیزداری اعتبار کافی وجود ندارد و با توجه به چالش‌های عمومی که در حوزه آبخیزداری داریم باید جایگاه آبخیزداری در تات تقویت شود.

معاون وزیرجهادکشاورزی با تاکیدبر اینکه تعامل بین رئیس سازمان و روسای مراکز تحقیقاتی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عناصر ریل‌گذاری جدید در وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: امروز ارتباط مستقیمی بین سازمان جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی وجود دارد.

وی، اظهار داشت: پنج وظیفه برای روسای مراکز تحقیقی تبیین شده است که حل چالش‌ها اولویت‌دار استان در اولویت این وظایف قرار دارد.

به گفته وی، آینده‌پژوهی، برگزاری نشست با نخبگان، افزایش تعامل با مسئولان استانی و ملی و نمایندگان مجلس و حفظ و حراست از ایستگاه‌های تحقیقاتی، انجام وظایف حاکمیتی که بر اساس قانون بر عهده این روسا گذاشته‌شده است ازجمله تولید بذر،حفظ ذخایر ژنتیکی،ایجاد کلکسیون‌ها از وظایف روسای مراکز تحقیقاتی است.

  خیام نکویی افزود:مراکز تحقیقاتی به‌عنوان بازوی روسای سازمان جهاد کشاورزی هستند و ارزیابی روسای سازمان‌ها بر اساس میزان ارتباط با مراکز تحقیقاتی انجام می‌شود.

وی، به دانش‌بنیان شدن فعالیت‌های جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی تأکید کرد و گفت:وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان نخستین وزارتخانه است که برنامه بهره‌وری را تا پایان برنامه هفتم تهیه‌کرده است.

خیام نکویی به خلأ نیروی انسانی در مراکز تحقیقاتی استان‌ها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه از دو سال گذشته به لحاظ ارتباطات و تعاملاتی که با سازمان امور استخدامی داشتیم جذب نیروی انسانی بسیار خوب بوده است.

به گفته وی، تاکنون ۱۸۰ نفر از نخبگان بخش کشاورزی با مراکز تحقیقاتی همکاری داشتند که ۱۰۰ نفر از این تعداد بدون بروکراسی اداری جذب شدند و تصمیم بر آن است که برای توسعه استفاده از ظرفیت نخبگان، جذب سایر نخبگان بخش کشاورزی انجام شود.

 معاون وزیرجهادکشاورزی به جذب ۴۰۰ نیروی متخصص دکترا و بالاتر اشاره کرد و گفت: جذب ۴۰۰ نیروی پسا دکترا از توافقات جدید با معاون وزیر علوم و تحقیقات است که تاکنون۷۰ نفر از این تعداد در استان‌ها جذب‌شده است. 

به گفته وی، در این طرح فارغ‌التحصیلان دکترا در بخش کشاورزی با حقوق پایه به‌صورت آزمایشی جذب خواهند شد و پس از ارزیابی جذب سازمان خواهند شد.

خیام نکویی به جذب هیئت‌های علمی در مراکز تحقیقاتی استان‌ها تأکید کرد و گفت: ۲۳ نفر نیز در استان چهارمحال و بختیاری درمجموع جذب خواهند شد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید