رئیس بخش تحقیقات تشکیل، طبقهبندی و شناسایی خاک:
محصولات ارگانیک قربانی روند کشت زمانبر
با توجه به تمامی هزینهها، مشکلات تورم و گرانی محصولات اولیه در بازار، کشاورز صلاح میبیند کودی را خریداری کند که هم کیفیت بالایی داشته باشد و هم در کوتاهترین زمان ممکن به برداشت محصول برسد بنابراین کشاورز مجبور است کود و سموم شیمیایی را خریداری کند که نتیجه بهتری از محصولاتش بگیرد.

این روزها در فروشگاهها محصولاتی را تحت عنوان ارگانیک و سالم مشاهده میکنیم که با توجه به قیمتهای سربه فلک کشیده این محصولات کمتر میتوان آنها را در سبد خرید مردم یافت، تولید ارگانیک محصول سالم و باکیفیتی را در اختیار مصرفکننده میگذارد، که به علت عدم استفاده از کود و سم شیمیایی پروسه تولید زمانبری دارد.
در ارتباط با تولید محصولات ارگانیک توسط کشاورزان ایرانی کامران افتخاری رئیس بخش تحقیقات تشکیل، طبقهبندی و شناسایی خاک مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور به خبرنگار گروه کشاورزی ایانا اعلام کرد: «تولید ارگانیک شرایط و معیارهای خاصی دارد که یکی از مهمترین عملیاتهایی که در کشت ارگانیک انجام میشود، حذف کود و سموم شیمیایی است. در سطح بینالمللی کشت ارگانیک بیشتر در مراتع انجام میشود و محصولاتی که از مراتع گرفته میشود، در تولید ارگانیک مورد استفاده قرار میگیرد البته در خاکهای زراعی نیز محصول ارگانیک کشت میشود ولی درصد تولید آن قابل توجه نیست در کشت ارگانیک به علت آن که گفته می شود ممکن است تولید در سالهای اولیه کشت دچار کاهش عملکرد و بازده شود، تمایل کشاورز به کشت کمتر است و همین کشت محدود نیز علت بالا بودن قیمت این محصولات است.»
او ابراز امیدواری کرد تا «کشت ارگانیک در آیندهای نزدیک با راهکارهایی به حفظ تعادل خاک برسد و از لحاظ علمی و فنی به جایی برسیم که بتوانیم سیستم ارگانیک را در کشاورزی کشورمان به صورت گستردهتری پیاده کنیم.»
از زمانبر بودن تولید محصولات کشاورزی ارگانیک و محدود بودن کشت آن همواره به عنوان دلایل علاقه کشاورزان به استفاده از کود شیمیایی یاد میشود، در این باره، سیدمهدی حسینی یزدی عضو انجمن واردکنندگان سم و کود ایران به خبرنگار گروه کشاورزی ایانا گفت: «با توجه به تمامی هزینهها، مشکلات تورم و گرانی محصولات اولیه در بازار، کشاورز صلاح میبیند کودی را خریداری کند که هم کیفیت بالایی داشته باشد و هم در کوتاهترین زمان ممکن به برداشت محصول برسد بنابراین کشاورز مجبور است کود و سموم شیمیایی را خریداری کند که نتیجه بهتری از محصولاتش بگیرد.»
او ادامه داد: «در کشور ما درصد خیلی بالایی از کشاورزان به علت آنکه کشت ارگانیک برایشان مقرون به صرفه نیست از کود و سموم شیمیایی استفاده میکنند با توجه به اینکه کودهای جدید با فرمولهای بهروز و عناصر ترکیبی به بازار آمده و دارای انواع مواد ریزمغذی است، گرایش کشاورز بیشتر به سمت خریداری این کودهاست.»
دیدگاه تان را بنویسید