Iranian Agriculture News Agency

نقش دامپزشکی در جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشابه کووید-19

نقش دامپزشکی در جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشابه کووید-19

علیرضا رفیعی پور - مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی

هر سال در ۲۴ آوریل روز جهانی دامپزشکی در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود و با تعیین شعار سال، همه متخصصین علوم دامپزشکی و دانش آموختگان دامپزشکی سراسر جهان برای تحقق آن شعار تلاش می‌کنند. شعار سال ۲۰۲۱ پاسخ و نقش دامپزشکی در بحران کووید ۱۹ مشخص شده است، ضمن تبریک روز جهانی دامپزشکی به خانواده بزرگ دامپزشکی کشور و همه فعالان دامپزشکی جهان برای خدمات کم نظیر و بی نظیرشان، قطعا حرکت علمی و اجرایی عالمانه و خستگی ناپذیر دامپزشکی در مسیر نگاه بهداشت محور و سلامت‌گرا قرار دارد.

خانواده جهانی دامپزشکی در سطوح مختلف علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و اجرایی با به خطر انداختن جان خودشان در مبارزه، کنترل، مراقبت، پیشگیری، درمان و ریشه‌کنی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، تامین بهداشت عمومی جامعه، ارتقای سلامت محصولات دامی و نقش آفرینی در تجارت بین‌المللی، مسئولیت بی بدیلی را برای مردم جامعه در ذیل دولت‌ها ایفا می‌کنند.

باید گفت دامپزشکی نقش راهبری را در جهان واحد و سلامت واحد بر عهده دارد و سازمان بهداشت جهانی، سازمان جهانی بهداشت دام، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد و سازمان تجارت جهانی با نقش راهبردی دامپزشکی در جهان برای تامین و تضمین امنیت و ایمنی غذا و تغذیه رو به رو است و آرامش دیپلماسی غذا مدیون خدمات دامپزشکی در حوزه پروتئین حیوانی بصورت مستقیم، پروتئین گیاهی بصورت غیر مستقیم و تولید محصولات سلامت محور می‌باشد.

شعار امسال در برگیرنده خدمات آشکار و پنهان دامپزشکی جهان در کنترل عوامل خطرناک بیماری‌زای شناخته شده و ناشناخته مشترک بین انسان و حیوان است اگر تلاش کارکنان دامپزشکی در زنجیره‌های تولید و تامین پروتئین حیوانی نبود، اپیدمی و پاندمی بیماری‌ها به جای شیوع و بروز در هر قرن به یک دهه و گاهی سالانه تبدیل می‌شدند و تصور کنید کره زمین را با بروز جهانی سالانه پاندمی‌ها، آیا قابل تحمل و ادامه حیات برای بشر امکان پذیر بود؟

به صورت مشخص طی دو سال گذشته دنیا متوجه شد پیشگیری از حدود هزار بیماری شناخته شده مشترک بین انسان و حیوان توسط دامپزشکی توانسته به دنیا بزرگترین خدمت را ارائه کند و دامپزشکی جهان طی سال‌های گذشته موفق شده برای کنترل و جلوگیری از پاندمی ده‌ها بیماری مشابه کوید ۱۹ تلاش نماید، از زمان خلقت بشر تا کنون مهمترین میزبان بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، حیوانات هستند؛ این به آن معنی است که عوامل بیماری‌زای خطرناک ویروسی، میکروبی، انگلی، قارچی و ... اگر میزبان واسط نمی‌داشتند، مستقیم به انسان‌ها سرایت می‌کردند و کنترل آن ناممکن و انتقال آن غیر قابل پیشگیری بود.

باید همه اقشار جامعه خصوصا متولیان حکمرانی با تقویت دامپزشکی و هزینه‌ای به مراتب بسیار کمتر از درمان و مبارزه با بیماری‌ها، برای سلامت جامعه نقش آفرینی و مملکتداری نمایند، شغل حیاتی دامپزشکی باید اولویت تصمیم گیری و تصمیم سازی مدیران جامعه در هر سطح و مقامی قرار گیرد و قوای سه گانه با دستگیری و کمک به علم دامپزشکی که در تمامی ابعاد زندگی و اولویت‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، بین المللی، فرهنگی و ... جامعه نقش اول را بازی می‌کند با تمام توان و تا حصول نتیجه مورد نظر همراه و همکار باشند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید