همافزایی علمی و تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با شرکتهای بخش خصوصی
آذربایجان شرقی-ایانا-رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور از گامهای مهم در جهت همافزایی علمی و تحقیقاتی با شرکتهای بخش خصوصی خبر داد.
![همافزایی علمی و تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با شرکتهای بخش خصوصی](https://static2.iana.ir/thumbnail/omYV8TeX6hWw/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6wiei5rGk4Wxye9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzoPlo_90RJEM4srsoEWgBKbg,,/photo_2025-01-05_10-01-51.jpg)
مظفر روستایی گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و چالشهای پیش رو، استفاده از محلولپاشیهای مناسب در زمانهای مشخص میتواند تأثیر بسزایی در افزایش تولید در دیمزارها داشته باشد.
وی توضیح داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، قرارداد اجرای یک پروژه تحقیقاتی ۲ ساله تحت عنوان «ارزیابی محلولپاشی اسیدهای آمینه غنیشده با کلاتههای عناصر مؤثر در رشد گیاهان بر عملکرد گندم دیم مناطق سردسیر» با شرکت آراز اکسیر در استان آذربایجان شرقی منعقد شد. این قرارداد با هدف رفع چالشهای ناشی از تنشهای محیطی و تغذیه تکمیلی جهت افزایش تولید و بهبود تابآوری نظامهای زراعی دیم در شرایط تغییرات اقلیمی منعقد شده است.
روستایی ادامه داد: این پروژه در مزارع تحقیقاتی ستاد مؤسسه دیم و همچنین در مزارع بزرگ بهرهبرداران شهرستانهای مراغه و هشترود با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی بر رشد و عملکرد گندم دیم اجرا شد. در جلسه مشترکی که با حضور اعضای هیئترئیسه شرکت آراز اکسیر تبریز، رئیس مؤسسه دیم، معاون پژوهش و فناوری، مسئول قراردادهای مؤسسه و مجری پروژه برگزار گردید، نتایج سال اول اجرایی بررسی و تحلیل شد. در این جلسه، پیشنهادهای تکمیلی برای عملیاتیکردن نتایج ارائه شد و به منظور اطمینان از کارایی ترکیبات اسیدآمینه در شرایط اقلیمی مختلف، مقرر گردید با عقد قراردادی جدید، این آزمایش در سال دوم در حداقل چهار استان با تنوع اقلیمی مورد بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه، چهارمین همکاری مشترک مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم با شرکتهای دانشبنیان است که با هدف افزایش تولید و توسعه علمی در حوزه کشاورزی دیم اجرا شده است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید