۲۷۶ هزار تن چغندر قند در چهارمحال و بختیاری خریداری شد
چهارمحال بختیاری- ایانا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پایان برداشت چغندر قند در این استان گفت: امسال ۲۷۶ هزار تن چغندر قند با میانگین عیار ۱۶.۹ از کشاورزان این استان خریداری شده است.
سیروس بیکبکان، افزود: از این میزان ۱۱۶ هزار تن با عیار حدود ۱۷.۵ از داخل چهارمحال و بختیاری و ۱۶۰ هزار تن با عیار ۱۶.۳ از خارج استان از جمله استانهای لرستان و کرمانشاه خریداری شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این میزان خرید چغندر قند در سالجاری نسبت به ۸۵ هزار تن سال گذشته ۴۵ درصد افزایش نشان میدهد.
وی گفت: میانگین برداشت چغندر قند در چهارمحال و بختیاری از ۳۰ تا ۳۵ تن در هکتار طی هشت سال گذشته به ۵۰ تن در هکتار در سالجاری افزایش داشته است.
وی ادامه داد: روزهای به نسبت گرم و شبهای خنک پاییز، رعایت اصول فنی، استفاده از بذرهای اصلاح شده، آماده سازی مطلوب زمین، تغذیه و آبیاری مناسب، استفاده از شیوه آبیاری بارانی و یا تیپ از جمله عوامل افزایش میانگین برداشت چغندرقند در هکتار در این استان شناسایی شده است.
بیکبکان با بیان اینکه به دلیل تولید شکر از چغندر قند هر سال قیمت خرید این محصول از سوی شورای اقتصاد تعیین میشود، افزود: امسال قیمت خرید چغندر قند کیلویی ۴۰ هزار ریال از سوی شورای اقتصاد تعیین شده است.
وی بدون اشاره به میزان پرداخت مطالبات چغندرقند کاران چهارمحال و بختیاری یادآور شد: کارخانه قند استان از کارخانههای خوب کشور به شمار میرود که در تلاش است مطالبات چغندرقند کاران استان را به موقع پرداخت کند.
بیکبکان ادامه داد: قیمت تعیین شده برای خرید هر کیلوگرم محصول چغندر قند با عیار ۱۶ درصد ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال تعیین شده است که بهازای هر تن محصول ۲ کیلوگرم قند یا شکر به نرخ ۳۰ هزار ریال و ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ ۱۲ ریال بهعنوان جایزه و مشوق تحویل کشاورزان میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری مهمترین چالش چغندرقند کاران این استان را کم آبی عنوان کرد.
وی با اشاره به پاییز و زمستان خشک زراعی امسال در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: انتظار میرود در فرصت باقیمانده وضعیت بارشها در استان بهبود یابد در غیر این صورت وضعیت کشت در سال آینده با مشکل روبرو میشود.
بیکبکان ادامه داد: در زمان حاضر از ۸۰ هزار هکتار اراضی آبی چهارمحال و بختیاری ۲هزار و ۳۰۰ هکتار آن معادل حدود ۱.۵ درصد به کشت چغندر قند در استان اختصاص دارد.
قابل ذکر است، چغندر قند چهارمحال و بختیاری با برخورداری از شرایط مطلوب آب و هوایی در زمان برداشت محصول (روزهای گرم و شبهای سرد) عیار بالاتری نسبت به سایر استانها دارد.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمینهای استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
دیدگاه تان را بنویسید