چالش تولید میگوی پرورشی بوشهر با شیوع بیماری نکروز
بوشهر- ایانا- مدیرکل شیلات استان بوشهر از پایان برداشت میگو از استخرهای پرورشی استان خبر داد و گفت: در سال جاری به دلیل شیوع بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس در مجموع ۱۷ هزار و ۵۶ تن میگو پرورشی برداشت شد که نسبت به سال قبل کاهش ۷ هزار تنی دارد.
عقیل امینی با اشاره به اینکه عملیات پرورش میگو هر ساله با تکثیر بچه میگو از فروردین ماه آغاز میشود، اظهار کرد: امسال بیش از 2 میلیارد قطعه بچه میگو برای پرورش در کارگاههای تکثیر تولید و به فعالان عرصه پرورش میگو برای ذخیرهسازی تحویل شد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه عملیات ذخیرهسازی بچه میگو در استخر پرورشی تا اواخر مرداد ماه انجام میشود، گفت: برداشت محصول میگو پرورشی از آبان ماه آغاز و تا قبل از شروع فصل سرما تمام میشود.
وی از پایان برداشت میگو در اراضی ساحلی و استخرهای پرورشی خبر داد و افزود: از شش هزار و 87 هکتار اراضی مفید در مجموع 17 هزار و 58 تن میگو برداشت شده است.
امینی با بیان اینکه امسال تولید میگو پرورشی نسبت به سال قبل 7 هزار تن کاهش یافته است، افزود: امسال مزارع پرورش میگو استان بوشهر به دلیل شیوع بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس با چالش مواجه شده است.
وی با بیان اینکه سال قبل 24 هزار تن میگو پرورشی از مزارع برداشت شد، اضافه کرد: امسال بهدلیل بیماری یادشده در بوشهر، تولید کاهش یافت.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به تشکیل کارگاههای مهار بیماری میگو بیان کرد: بوشهر، قطب تولید میگو پرورشی در کشور است که برای مهار بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس کارگاههای تخصصی تشکیل و راهکارهای لازم برای مهار و کنترل بیماری برای فصل پرورش میگو در سال 1404 تدوین شده است.
امینی، مزارع پرورش میگو در سال جاری را 5 هزار و 345 استخر پرورشی نام برد و ادامه داد: در مجموع امسال حدود 400 مزرعه در عرصه پرورش و تولید میگو با اشتغال حدود 8 هزار نفر بهصورت مستقیم در استان بوشهر فعال بودند.
وی به صادرات آبزیان در 8 ماه امسال نیز اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از 15 هزار تن انواع آبزیان از استان بوشهر صادر شد که حدود 9 هزار و 500 تن آن میگو پرورشی بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید