حمایت تمام قد صندوق بیمه کشاورزی از توسعه دریامحور/ بیمه آبزیان ایران در دنیا اول است

تهران- ایانا- سرپرست معاونت اداره پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی با تاکید بر رتبه اول بیمه آبزیان ایران در دنیا، از پوشش حداکثری بیمه آبزیان از نظر تنوع آبزیان پرورشی و نیز تنوع پوشش‌های بیمه‌ای این صندوق خبر داد.

حمایت تمام قد صندوق بیمه کشاورزی از توسعه دریامحور/ بیمه آبزیان ایران در دنیا اول است

به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس جمهور در نشستی که در تاریخ 30 دی ماه در ارتباط با توسعه دریامحور برگزار شد، بر لزوم تمرکز همه دستگاه‌های مرتبط بر توسعه سواحل مکران تاکید کرد.

یکی از مهمترین رویکردهای توسعه‌ای دریاپایه در بخش کشاورزی، توسعه آبزی‌پروری است که در نتیجه برایند ریل‌گذاری‌های دولتی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، توسعه بازار، و پشتیبانی‌های بیمه‌ای محقق می‌شود.

در همین راستا، صندوق بیمه کشاورزی، پشتیبانی حداکثری از صنایع آبزی‌پروری را در دستور کار قرار داده و با جبران خسارت‌های ناشی از خطرات صنعت آبزی‌پروری، نقش موثری در ایجاد امنیت خاطر و ادامه فعالیت آبزی‌پروران خسارت‌دیده ایفا می‌کند.

قاسم مشرقی، سرپرست معاونت اداره پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی در این ارتباط به خبرنگار ایانا گفت: تکالیفی که طی سال‌های گذشته بر عهده صندوق بیمه کشاورزی گذاشته شده، این صندوق را بر آن داشته است که در بخش آبزی پروری ورود پررنگی داشته باشد.

وی افزود: در اقتصاد دریا محور، صنعت مهم پرورش میگو در سواحل و نیز پرورش آبزیان در قفس‌های دریایی مد نظر قرار می‌گیرد؛ که صندوق بیمه کشاورزی در هر دوی این زمینه‌ها ورود بسیار خوبی داشته است.

مشرقی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ از حدود10 میلیون بچه ماهی رها شده در قفس‌های دریایی، حدود ۸۰ درصد، و در زمینه میگوی پرورشی نیز در استان‌های جنوبی کشور و همچنین استان گلستان، از حدود ۴ میلیارد قطعه بچه میگوی رهاسازی شده در مزارع خاکی، چیزی در حدود ۷۰ درصد تحت پوشش بیمه صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته‌اند.

وی با بیان این که این صندوق در سال ۹۴ پوشش بیمه‌ای پرورش ماهی در قفس را به سبد محصولات خود اضافه کرد توضیح داد: صندوق، هم بچه ماهی‌ها و هم خود سازه قفس را تحت پوشش قرار می‌دهد.

 

آبزیان کشورتحت پوشش حداکثری بیمه هستند

سرپرست معاونت اداره پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی با تاکید بر اینکه در سراسر دنیا آبزی پروری یکی از فعالیت‌های پرمخاطره شناخته می‌شود بیان کرد: صندوق بیمه کشاورزی در حوزه آبزیان، سه نوع بیمه نامه ویژه که با حق بیمه بسیار محدود، تنها بیماری‌های نوپدید و بازپدید را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ بیمه پایه که بیماری‌های در گردش معرفی شده توسط سازمان دامپزشکی کشور را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد؛ و همچنین بیمه تکمیلی که در شرایط خسارت جزئی به مزارع تلفات‌شماری انجام داده و جبران خسارت می‌کند را تعریف کرده است.

وی با اطمینان گفت: بیمه آبزیان ما در دنیا از نظر گستردگی مخاطراتی که تحت پوشش قرار داده، و همچنین تنوع آبزیانی که در ایران پرورش پیدا می‌کنند اول است. بر اساس اساسنامه صندوق بیمه کشاورزی با توجه به بالا بودن ضریب خطر در پرورش آبزیان، دولت ۵۰ تا ۷۰ درصد از حق بیمه را در قالب یارانه به آبزی پروران کمک می‌کند که این در پرورش آبزیان در قفس ۷۰ درصد است.

مشرقی افزود: در صورتی که خسارت ایجاد شده سنگین بوده، و پرداخت غرامت از محل حق بیمه‌های دریافتی ممکن نباشد، مجدداً دولت ورود پیدا کرده در تامین این غرامت‌ها کمک می‌کند.

 

جبران خسارت بالغ بر 200 میلیارد تومانی صنعت میگو در سال جاری

سرپرست معاونت اداره پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی گفت: در سال جاری تا به امروز، پرداخت حدود ۱۲۰ میلیارد تومان غرامت در بخش میگو در استان بوشهر و ۸۰ میلیارد تومان در استان هرمزگان از طرف این صندوق تایید شده، که تا امروز در حدود ۵۰ درصد از این میزان به آبزی پروران پرداخت، و باقی آن نیز در حال کارسازی است.

وی با اشاره به این که صندوق بیمه کشاورزی ماهیان گرمابی و سردابی را نیز تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهد گفت: صندوق بیمه کشاورزی از ۱۷۸ محصول تحت پوشش، به دلیل بالابودن ریسک و اجباری بودن بیمه آبزیان، بیشترین تعهدات را در بخش آبزیان پذیرفته است. بیشترین سقف غرامت‌ها را به بخش آبزیان پرداخت می کند وطیور، دام، و زراعت و  باغات به ترتیب سقف حمایت بیمه‌ای کمتری را دریافت می کنند.

مشرقی ادامه داد: بیمه در صورت بروز خسارت، بر اساس قیمت تمام شده اعلامی از طرف سازمان شیلات که با همکاری و هماهنگی تشکل‌های مربوط تعیین می‌شود، ۸۰ درصد قیمت تمام شده محصولات شیلاتی تحت پوشش پرداخت می کند.

وی سازوکار این صندوق برای انگیزش آبزی‌پروران به بهبود مدیریت مزارع و کاهش ریسک را ارائه تخفیفات بیمه ای قلمداد کرد و گفت: در بخش آبزیان نه تنها مزارع در صورت عدم دریافت غرامت در یک سال، شامل تخفیف می‌شوند، بلکه امکان تقسیط حق بیمه‌های سهم ‌آبزی‌پرور تا ۵ قسط نیز وجود خواهد داشت.

 

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

عکاس: مجتبی گودرزی‌کیا

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید