چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی در آذربایجان شرقی برگزار شد

آذربایجان شرقی- ایانا- چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران با محوریت امنیت غذایی و توسعه پایدار با مشارکت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.

چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی در آذربایجان شرقی برگزار شد

چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران، به همت موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و انجمن جلبک‌شناسی ایران با همکاری سازمان شیلات ایران، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و بخش خصوصی فعال در این حوزه برگزار شد.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران‌ طی سخنانی در مراسم افتتاحیه کنفرانس به نقش کلیدی میکروارگانیسم‌های فتوسنتزکننده در حفظ حیات کره زمین اشاره کرد و گفت: جلبک‌ها می‌توانند راه‌حلی برای مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی، آلودگی‌های زیست محیطی، محدودیت منابع فسیلی و کمبود آب و خاک برای تولید غذا باشند.

محمدامین حجازی اظهار کرد: اگر در قرن گذشته، انقلاب سبز در کشاورزی باعث تأمین غذا برای بشر شد، امروزه نیاز به انقلاب آبی و توجه به منابع آبی برای تأمین نیازهای غذایی و زیستی انسان‌ها احساس می‌شود.

حجازی افزود: جلبک‌ها در مرکز توجهات حوزه فناوری‌های زیستی و اقتصاد دریاپایه قرار دارند. در ایران نیز طی سال های اخیر پیشرفت های خوبی در زمینه صنعتی‌سازی نتایج تحقیقات انجام شده ولی همچنان ظرفیت‌های زیادی در این حوزه وجود دارد که امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر و حمایت‌های بیشتر، به اهداف مورد نظر دست یابیم.

دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران‌ در ادامه به اقدامات انجام‌شده در بخش علمی کنفرانس اشاره کرد و گفت: پس از داوری ۸۵ مقاله ارسال‌شده، ۷۷ مقاله برای ارائه در کنفرانس پذیرفته شد که از این تعداد، ۱۷ مقاله به صورت سخنرانی و ۶۰ مقاله به صورت پوستر ارائه شد.

به گفته وی در این کنفرانس علاوه بر ارائه مقالات در چهار پنل علمی، یک پنل گفت‌وگو برای احصای مشکلات و برنامه‌ریزی برای توسعه صنعت ریزجلبک ایران تشکیل شد.

حجازی در پایان خاطرنشان کرد: مقالات برتر این کنفرانس مورد تقدیر قرار گرفت و با هماهنگی هیئت تحریریه مجلات علمی پژوهشی و مجله علمی شیلات ایران، شماره‌ای ویژه به چاپ مقالات منتخب این کنفرانس اختصاص خواهد یافت.

محمود بهمنی، رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و رئیس برگزاری این کنفرانس هم در سخنانی به اهمیت جلبک و فرآورده‌های حاصل از آن در امنیت غذایی، اشتغال و صنعت شیلات اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: جلبک و گیاهان آبزی از موضوعات بسیار مهمی هستند که می‌توانند در امنیت غذایی و توسعه صنعت شیلات نقش کلیدی ایفا کنند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید