همکاری دستگاه‌های اجرایی؛ لازمه پیشرفت در حوزه عشایری

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی تأکید کرد: توسعه خدمات‌رسانی به عشایر شهرستان بناب و جنوب استان از اولویت‌های اصلی این اداره بوده و اقدامات انجام‌شده گام‌های مؤثری در بهبود کیفیت زندگی عشایر منطقه به همراه خواهد داشت.

همکاری دستگاه‌های اجرایی؛ لازمه پیشرفت در حوزه عشایری

 علی سبزیچی در دیدار با سرپرست فرمانداری بناب با اشاره به گسترش خدمات اداره امور عشایر در شهرستان بناب گفت: پیش ‌از این، بناب فاقد اداره امور عشایر بود و خدمات منطقه تنها از طریق نمایندگی شهرستان مراغه ارائه می‌شد. اما با تنظیم ساختار جدید و توسعه زیرساخت‌ها، خدمات به شکل اداره امور عشایر جنوب استان با سرپرستی چهار شهرستان گسترش‌یافته است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: ارزش‌افزوده عشایر بناب بالغ بر ۶۰ میلیون تومان است که در توزیع نهاده‌های دامی هزینه می‌شود. این مبلغ در دیگر شهرستان‌های استان بیشتر است و در این راستا، براساس نیازسنجی‌های انجام‌شده، اعتباری بالغ بر ۳.۵ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های جدید برآورد شده است.

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: عشایر بناب از طایفه حاج‌علیلو بوده و در ۱۲ روستا و داخل شهر بناب در منطقه اغداش ساکن هستند. این عشایر در فصل ییلاق به سهند کوچ می‌کنند و شرکت‌تعاونی عشایر مستقر در اغداش نیز نقش مؤثری در توزیع نهاده‌ها و خدمات دارد.

سبزیچی با بیان اینکه اقدامات مهمی توسط شرکت‌ تعاونی انجام شده است اذعان کرد: در ۹ ماهه نخست امسال، ۱۲۰ تن آرد در میان عشایر توزیع شده که از این مقدار ۵ ماه اول سال به خود عشایر و مابقی به نانوایان تحویل داده می‌شود. همچنین، ۳۵۰ تن کنسانتره دامی و ۹۰ تن جوی علوفه‌ای برای تأمین نیازهای عشایر منطقه توسط شرکت‌تعاونی توزیع شده است.

وی نبود مطالعات اجتماعی جامع را چالشی اساسی در اجرای بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌های مرتبط با عشایر عنوان کرد و گفت: بدون بررسی دقیق نیازها، الگوهای زندگی و تأثیرات اجتماعی، نمی‌توان خدماتی متناسب با شرایط واقعی این قشر را ارائه داد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی افزود: مطالعات اجتماعی می‌تواند راهنمایی دقیق برای تصمیم‌گیری در زمینه تخصیص منابع، اجرای پروژه‌ها و طراحی برنامه‌های توسعه باشد. این مطالعات به ما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی‌ها دقیق‌تر و کارآمدتر انجام شده و نتایج مطلوب‌تری حاصل شود.

سبزیچی تأکید کرد: ضروری است که در برنامه‌های آینده، بخش مطالعات اجتماعی به‌ عنوان اولویت اصلی در اجرای پروژه‌ها مورد توجه قرار گیرد تا خدمات ارائه ‌شده به عشایر اثربخشی و پایداری بیشتری داشته باشد.

سرپرست فرمانداری شهرستان بناب ضمن قدردانی از اقدامات انجام‌شده به عشایر منطقه گفت: عشایر با وجود جمعیت محدود خود در این شهرستان نقشی ارزشمند در دامداری و تقویت اقتصاد شهرستان داشته و حمایت از آنها ضروری است.

 علیرضا خاکپور افزود: همکاری دستگاه‌های اجرایی با اداره کل امور عشایر استان، می‌تواند در بهبود زیرساخت‌ها و ارتقای سطح خدمات‌رسانی به این قشر تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: ضروری است که علاوه بر خدمات‌رسانی مستقیم، برنامه‌هایی برای توسعه مشاغل جایگزین و مهارت‌آموزی عشایر اجرا شود؛ زیرا این اقدامات می‌تواند بر بهبود معیشت عشایر، کمک کنند.

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید