رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، خبر داد:
نقش تحقیقات کاربردی موسسه تحقیقات علوم دامی در پایداری مشاغل دامپروری
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از نقش موسسه تحقیقات علوم دامی در پایداری مشاغل دامپروری در کشور به واسطه پژوهش های محققان خبر داد.
![نقش تحقیقات کاربردی موسسه تحقیقات علوم دامی در پایداری مشاغل دامپروری](https://static3.iana.ir/thumbnail/OsDwZW8y8mFB/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6wl21gJ2JTFvAe9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzoXLpfjHmFjbln2C8PwtxEgg,,/%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2.jpg)
به گزارش خبرنگار ایانا، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیش از ۹۰ سال سابقه، همچنان بهعنوان یکی از ارکان اصلی پژوهش در حوزه دامپروری کشور فعالیت میکند. این موسسه که از سال ۱۳۱۲ تاسیس شده، امروز بهعنوان یکی از موسسات مادری زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بازوی تحقیقاتی معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود و نقش کلیدی در توسعه فناوریها و نوآوریهای این بخش دارد.
به مناسبت دهه فجر، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با تاکید بر نقش پژوهش در رشد اقتصادی و اشتغالزایی اعلام کرد: در ده سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار شغل جدید در صنعت دامپروری کشور ایجاد شده که اثر مستقیم و غیرمستقیم تحقیقات کاربردی و دانشبنیان این موسسه کاملا محرز هست.
حسن خمیس آبادی، با اشاره به عملکرد این مجموعه در سال گذشته، از اجرای ۱۱۵ پروژه تحقیقاتی خبر داد که از این تعداد، ۷۹ پروژه دارای خروجی ترویجی بوده است.
وی افزود: این تحقیقات با هدف افزایش بهرهوری، کاهش هزینههای تولید و بهبود کیفیت محصولات دامی اجرا شده و نقش مهمی در توسعه پایدار دامپروری کشور ایفا کرده است.
به گفته خمیس آبادی، از مهمترین دستاوردهای تحقیقاتی موسسه میتوان به تدوین و ارائه فرمولاسیون خوراک کامل دام برای دامداریهای کوچک، ثبت و اصلاح نژاد 6 مرغ بومی با همکاری معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، احداث دو واحد جدید آزمایشگاهی در موسسه، اصلاح نژاد گروهی اکثر نژاد های بومی از قبیل نژاد افشاری، سنجابی و... که تعدادی پیش از این انجام گرفته یا در حال اجراست، اجرای طرح برآورد میزان نیاز خوراک دام و طیور و بهرهگیری از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام اشاره کرد. این اقدامات نهتنها هزینههای تغذیه دام را کاهش داده، بلکه به افزایش بهرهوری منابع، کاهش ضایعات و حفظ محیط زیست نیز کمک کرده است.
وی، ماموریت این مجموعه را پژوهش، مدیریت دانش و گسترش نوآوری دانست و با اشاره به راهبردهای کلیدی آن گفت: برای تحقق توسعه پایدار و تقویت صنعت دامپروری کشور، افزایش انتقال فناوری و دانش فنی، توسعه تحقیقات فناورانه تقاضامحور، حمایت از شرکتهای دانشبنیان، افزایش تعداد دستاوردهای قابل تجاریسازی و گسترش همکاریهای تحقیقاتی با بخش غیردولتی برای ایجاد R&D مشترک از مهمترین راهبردهای عملیاتی موسسه بهشمار میرود.
خمیس آبادی در ادامه بر اهمیت همکاریهای علمی و پژوهشی تاکید کرد و افزود: امروز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها، ارتباطات بینالمللی و همکاری نزدیک با بخش خصوصی، تلاش دارد تا فناوریهای نوین را در صنعت دامپروری کشور توسعه داده و بومیسازی کند. تعامل موثر با مراکز علمی داخلی و خارجی، زمینهساز ارتقای کیفیت تحقیقات و افزایش بهرهوری در این صنعت است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور خاطرنشان کرد: این مجموعه، با اتکا به دانش متخصصان، تجارب گذشته و ظرفیتهای علمی کشور، همچنان در مسیر نوآوری و پیشرفت گام برمیدارد و آماده است تا با حمایت از فناوریهای نوین، سهم بسزایی در توسعه پایدار صنعت دامپروری کشور ایفا کند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید