هم افزایی دولت و بخش خصوصی در مدیریت منابع آب و خاک/ یکهزار ۱۱۹ و پروژه آب و خاک در کشور افتتاح می شود

تهران- ایانا- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از افتتاح یکهزار و ۱۱۹ پروژه آب و خاک به ارزش ۱۵۸۰میلیارد تومان در کشور به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران خبر داد.

هم افزایی دولت و بخش خصوصی در مدیریت منابع آب و خاک/ یکهزار ۱۱۹ و پروژه آب و خاک در کشور افتتاح می شود

صفدر نیازی شهرکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این که در ایام دهه فجر بالغ بر یکهزار پروژه آب و خاک در سراسر کشور افتتاح می‌شود گفت: برای این یکهزار و ۱۱۹ پروژه آب و خاک، اعتباری بالغ بر ۱۵۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با اشاره به محدودیت منابع آبی در کشور گفت: برای حفظ امنیت غذایی که وظیفه اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، لزوما باید به سمت توسعه آبیاری هوشمند حرکت کنیم. در حال حاضر آبیاری هوشمند در ۱۱۰ نقطه از کشور با همکاری شرکت های دانش‌بنیان به صورت مزارع نمونه‌ای در دست اجرا است.

نیازی گفت: تاکنون سه میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به سیستم نوین آبیاری مجهز شده اند. با توجه به هزینه اجرای طرح‌های هوشمندسازی که از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان در هکتار برآورد می شود که بخش اعظم آن از منابع دولتی است و انتظار می رود با اجرای روشهای نوین آبیاری، افزایش عملکرد در باغات و مزارع مشهود باشد.

وی تصریح کرد: تأخیر در بهره‌برداری از پروژه‌های آبی کشور باعث تحمیل زیان به منابع آبی کشور می‌شود.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاوزی با تاکید بر لزوم کاهش نیم تنی فرسایش خاک کشاورزی در سال براساس برنامه هفتم پیشرفت بیان کرد: طی دو سال گذشته ۵۷۰ میلیارد تومان از سرمایه های بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌های آب و خاک در کشور هزینه شده است.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با بنیاد برکت و بنیاد علوی برای اجرای پروژه های آب و خاک گفت: قرار بر این است که هر یک از این دو نهاد ۲۰۰ میلیارد تومان برای احداث قنوات و مدیریت منابع آبی کشور سرمایه گذاری کنند.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سفرهای استانی به استانهای کردستان و ایلام برای افتتاح پروژه های مربوط به طرح توسعه اراضی غرب و شمال غرب کشور، در ایام دهه فجر گفت: مشکلاتی در تامین آب استان کردستان وجود دارد که باید از طریق وزارت نیرو پیگیری شود.

وی همچنین از شناسایی ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی دیم این استان که قابلیت تبدیل شدن به اراضی آبی دارند ، خبر داد. وی با بیان اینکه ۱۳۰ پروژه نیمه‌تمام در حوزه‌ کشاورزی در استان‌‌های زاگرس‌نشین وجود دارد گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این ۱۳۰ پروژه مورد نیاز است.این در حالی‌ است که اتمام این پروژه‌ها سالانه ۷ هزار میلیارد تومان درآمد ناخالص خواهد داشت و تکمیل این پروژه‌ دستاورد قابل توجهی خواهد بود.

نیازی گفت: کارهای خوبی در سالهای اخیر در حوزه کشاورزی در استان انجام شده است. در بحث تکمیل پروژه‌های نیمه تمام برای تخصیص اعتبار کمک خواهیم کرد و قرار است از محل مولدسازی اعتباراتی برای تکمیل پروژه‌های استان اختصاص پیدا کند.

وی ادامه داد: در استان ایلام نیز اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برای سال جاری در نظر گرفته شده، که حدود ۴۵۰ میلیارد تومان از این مبلغ به استان اختصاص یافته و مابقی نیز به مرور زمان با اجرای پروژه‌ها تأمین خواهد شد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید