رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
اصلاحات بهداشتی صنعت طیور در اولویت تحقیقات قرار گیرد
تهران- ایانا- رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نهمین کنگره بینالمللی دامپزشکی طیور، بر ضرورت افزایش ایمنی زیستی، پایش بیماریها و اصلاحات بهداشتی در صنعت طیور تأکید کرد و همچنین از امکان تولید همزمان دارو و واکسنهای جدید در ایران خبر داد.
![اصلاحات بهداشتی صنعت طیور در اولویت تحقیقات قرار گیرد](https://static2.iana.ir/thumbnail/W476VejbLtTC/GGElfAgaZ0dAlZNE-YtK6Ew5ACXDcN6Vx9aA-JtNy66Dcsjdxnl6woJFcX8hCoJFe9d8owTuSmBqBcr5LpXyU292_bFYUIzomKp8mfKTg_8N9VvsAPFIow,,/20250212_100329.jpg)
به گزارش خبرنگار ایانا، علیرضا رفیعیپور در نهمین کنگره بینالمللی دامپزشکی طیور که روز چهارشنبه - ۲۴ بهمنمته- برگزار شد، بر اهمیت ایمنی زیستی و اصلاحات بهداشتی در صنعت دام و طیور تأکید کرد.
وی با اشاره به شیوع سویه جدید آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان گفت: امروز میبینیم که یک ویروس آمریکا را درگیر کرده، کشوری پیشرفته که با وجود تمام امکانات، همچنان درگیر این چالش است. این موضوع نشان میدهد که اگر حوزه بهداشت اولویت فعالیتهای ما نباشد، میتواند خطرات بزرگی را به صنعت تحمیل کند.
رفیعیپور ادامه داد: بر اساس شیوهنامه سازمان دامپزشکی این امکان برای صنعتگران ایجاد شده که در صورت تولید یک دارو یا واکسن جدید در اروپا یا آمریکا، ایران نیز بتواند بلافاصله آن را تولید کند. این ظرفیت، به لطف اقداماتی است که در سازمان انجام شده و به ما امکان تولید قراردادی دارو و واکسن را میدهد.
چهار قاعده اساسی برای کنترل بیماریها در صنعت طیور
رئیس سازمان دامپزشکی، به چهار اصل اساسی برای پیشبرد اهداف صنعت طیور و کنترل بیماریها اشاره کرد و گفت: افزایش سطح ایمنی زیستی در تمام مراحل صنعت طیور از جمله قواعد اصلی است. ایمنی زیستی در حال حاضر وجود دارد اما بهاندازه کافی قوی نیست. نظارتها باید دقیقتر باشد و در تمام مراحل، از جوجهریزی تا تبدیل و صدور پروانه نظام، این سطح از ایمنی ارتقا پیدا کند.
افزایش سطح ایمنی جمعیت طیور حساس
وی با یادآوری تجربه آنفولانزای فوقحاد پرندگان در سال ۹۶، گفت: این بیماری همچنان یکی از بزرگترین تهدیدات صنعت طیور است. واکسیناسیون گسترده باید اولویت صنعت باشد تا سطح ایمنی در بخشهای حساس، بهویژه در مناطق روستایی، افزایش یابد.
مراقبتهای فعال و غیرفعال و پایش عوامل بیماریزا
رفیعیپور بر اهمیت رصد و پایش عوامل بیماریزا تأکید کرد و گفت: باید همیشه جلوتر از ویروس و میکروب حرکت کنیم. شناسایی بیماریها مانند مایکوپلاسما، کمپلکسهای تنفسی و سایر عوامل بیماریزا باید بهصورت روزانه انجام شود تا بتوانیم اقدامات پیشگیرانه را در زمان مناسب اجرا کنیم.
اجرای سیاست شناسایی مناطق پرخطر
وی با اشاره به اقدام جدید سازمان در زمینه سیاستهای نظارتی، تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویتهای ما، شناسایی مناطق پرخطر، متوسط خطر و کمخطر است. این کار باعث میشود که منابع و امکانات کشور بهدرستی تخصیص داده شود و از اتلاف منابع در مناطق کمخطر جلوگیری شود.
لزوم اصلاحات بهداشتی در ساختار صنعت طیور
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید بر ضرورت اصلاحات در حوزه بهداشت، گفت: اصلاحات بهداشتی در ساختار صنعت، کشتارگاهها و حتی حیاتوحش ضروری است. برای مثال، وضعیت بهداشتی پودر گوشت که در خوراک طیور استفاده میشود، باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم همکاری همه ارکان صنعت، تصریح کرد: امروز در این کنگره، حاکمیت، بخش خصوصی، صنعتگران، اساتید و محققان حضور دارند. اگر اتحاد بین صنعت، اجرا و تحقیقات عملی نشود، نمیتوانیم با تهدیدات جدید مقابله کنیم.
رفیعیپور در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای این چهار قاعده و انجام اصلاحات لازم، آیندهای پایدار و موفق برای صنعت طیور رقم بخورد.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید