از لبنیات پاستوریزه تا خرید گوشت نظارت شده/توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی برای مسافران نوروزی
تهران- ایانا- مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: مسافران نوروزی از خرید لبنیات غیر پاستوریزه و گوشتهای خارج از شبکه نظارت دامپزشکی خودداری کنند.

با نزدیک شدن به تعطیلات نوروز و افزایش سفرهای بینشهری، رضا اسدی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، در گفتوگو با خبرنگار ایانا توصیههایی را در زمینه مصرف فرآوردههای دامی و رعایت اصول بهداشتی برای شهروندان ارائه کرد.
وی تأکید کرد: مسافران باید در طول سفر از محصولات لبنی پاستوریزه و بستهبندیشده استفاده کنند و از خرید فرآوردههای لبنی سنتی و غیرمجاز، بهویژه از دستفروشان کنار جادهها، خودداری کنند.
اسدی هشدار داد که این محصولات ممکن است ناقل بیماریهای مشترک بین انسان و دام، از جمله تب مالت باشند که میتواند سلامت مصرفکنندگان را به خطر بیندازد.
لزوم جوشاندن شیر خام برای از بین بردن آلودگیها
وی در خصوص مصرف شیر خام گفت: در صورتی که شهروندان مجبور به استفاده از شیر غیرپاستوریزه شدند، حتماً باید آن را به درستی بجوشانند. مدت زمان جوشاندن شیر باید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پس از اولین قل زدن آن باشد، نه از لحظهای که روی شعله قرار میگیرد. این کار باعث از بین رفتن عوامل بیماریزا میشود و خطرات احتمالی را کاهش میدهد.
خودداری از تماس با دامها و خرید گوشت از مراکز معتبر
اسدی همچنین نسبت به تماس مستقیم با دامها هشدار داد و افزود: هرچند دامهای کشور تحت پوشش واکسیناسیون سازمان دامپزشکی قرار دارند و در حال حاضر هیچ بیماری دامی به شکل بحران در کشور وجود ندارد، اما شهروندان برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از انتقال بیماریهای احتمالی، باید از لمس کردن و تماس مستقیم با حیوانات پرهیز کنند.
وی با اشاره به مصرف فرآوردههای دامی مانند گوشت قرمز، جگر و سایر محصولات خوراکی مرتبط تأکید کرد که شهروندان تنها از مراکز مجاز و تأییدشده از سوی دامپزشکی خرید کنند و از تهیه این محصولات از دستفروشان و فروشگاههای نامعتبر، بهویژه مراکزی که در ایام نوروز بهصورت موقت در جادههای بینشهری فعالیت میکنند، خودداری کنند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید