مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی به ایانا خبر داد:
تامین آب حدود 100 هزار هکتار شالیزار با بازسازی آببندان استانهای شمالی
نیاز به ۳۵۱ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح آب بندان در سال ۹۹
مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: با مرمت و بازسازی 27 هزار هکتار آب بندان در سه استان شمالی، بخش قابل توجهی از نیاز 1.2 میلیارد متر مکعبی آب شالیزارها برای افزایش تولید برنج تامین میشود.

مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: با مرمت و بازسازی 27 هزار هکتار آب بندان در سه استان شمالی، بخش قابل توجهی از نیاز 1.2 میلیارد متر مکعبی آب شالیزارها برای افزایش تولید برنج تامین میشود.
رضا سرافرازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) افزود: از طریق اجرای طرح مرمت و بازسازی آببندان استانهای شمالی، میتوانیم آب مورد نیاز 95 تا یکصد هزار هکتار از شالیزارهای پایاب آب بندان و سدهای لاستیکی را تامین کنیم.
وی با بیان این که 27 هزار هکتار آب بندان موجود در استانهای شمالی طی سالهای گذشته توسط مردم و به صورت سنتی احداث شده اند، اظهار کرد: این آب بندان به مرور زمان مستهلک و حجم ذخیره آبی آنها کاهش یافته است و ما با مرمت و ارتفاعی که به این سازه ها میدهیم، میتوان حجم آب بیشتری از بارندگیها را ذخیره و در شالیزارها مصرف کرد.
سرافرازی گفت: تا کنون کار مرمت و بازسازی آب بندان در سطح 7500 هکتار انجام شده و برای امسال در صورت تامین 100درصدی اعتبار، حدود 9500 هکتار به این سطح افزوده میشود.
وی ادامه داد: امسال برای اجرای طرح مرمت و بازسازی آب بندان در سطح 9500 هکتار 351 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی درباره چگونگی تامین این اعتبار تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه ای که معاونت آب و خاک وزارتخانه با سازمان برنامه و بودجه و استانداریهای 3 استان شمالی منعقد شده است،مقرر شد 50 درصد این اعتبارات توسط معاونت آب و خاک،35 درصد از محل اعتبارات استانی و 15 درصد از طریق مردم تامین شود.
وی در باره مزیتهای اجرای طرح مرمت و بازسازی آببندانها گفت: اجرای این طرح علاوه بر ذخیرهسازی آب باران برای استفاده در کشت برنج، به جلوگیری از تغییر کاربری اراضی شالیزاری، پرورش ماهی و ماکیان و بوم گردی و گردشگری در استانهای شمالی کمک می کند.
سرافرازی افزود: با ذخیرهسازی آب بیشتر در 3 استان شمالی تلاش میکنیم کسری کشت شالی در 17 استانی که تولید برنج در آنها ممنوع شده است، جبران شود.
وی کمبود اعتبارات ملی و استانی را از مشکلات اجرای طرح مرمت و بازسازی آب بندان در استانهای شمالی نام برد و اذعان کرد: با این حال وزارت جهاد کشاورزی مصمم است این طرح را به طور کامل اجرا کند.
دیدگاه تان را بنویسید