همایش امنیت و ایمنی محصولات کشاورزی در دانشگاه تبریز برگزار شد
همایش امنیت و ایمنی محصولات کشاورزی با همکاری دانشگاه تبریز و معاونت علمی و پژوهشی سپاه آذربایجان شرقی با حضور پژوهشگرانی از حوزه مواد غذایی در تالار شهید سلمانی دانشکده کشاورزی و برخی از پژوهشگران بهصورت مجازی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، رئیس دانشکده کشاورزی در این همایش با اشاره به اینکه امنیت مهمترین نیاز انسان است و امنیت غذایی یکی از نمودهای مهم امنیت در عرصه سلامت فردی و اجتماعی است، اظهار کرد: امروزه تامین امنیت غذایی آحاد جامعه یکی از مسائل استراتژیک در سطح ملی و بین المللی و نماد اقتدار و تداوم دولتها است.
جلیل شفق با اشاره به اینکه علیرغم تامین بخش عمده محصولات کشاورزی در داخل کشور، متاسفانه در زمینه خوراک دام وطیور، روغن خوراکی بیش از ۷۰ درصد و همچنین سایر محصولات حدود ۲۰ درصد از طریق واردات تامین میشود، افزود: این امر با وجود پتانسیلهای متعدد طبیعی، علمی و انسانی زیبنده کشور نیست و شایسته است، تدابیر لازم توسط مسئولین و پژوهشگران انجام شود و دانشگاه تبریز با داشتن پتانسیل علمی و پژوهشی غنی در همه رشتهها و مخصوصا" با دارا بودن دانشکده کشاورزی بهعنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین مراکز تخصصی کشور آماده انجام رسالت علمی و اجتماعی و همکاری با سازمانهای مرتبط با موضوع است.
معاون هماهنگ کننده سپاه عاشورا نیز ضمن تبریک اعیاد شعبان افزود: کشاورزی از بخشهای مؤثر در استقلال کشور است و در اسناد بالادستی بسیج بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها در راستای تامین امنیت غذایی و مقابله با مشکلات امنیت غذایی در سطح ملی و بین المللی یکی از راهبردهای مدنظر است.
سرهنگ الیاس گلمحمدزاده تقویت بنیان علمی کشور، توسعه فنآوری کشاورزی، گسترش کشاورزی صنعتی، فرهنگ سازی و ترویج اصول علمی در میان کشاورزان، افزایش تولید داخلی را از راهکارهای نیل به خودکفایی محصولات کشاورزی و افزایش امنیت غذایی کشور برشمرد.
نادر ارسلانی، دبیر همایش نیز محورهای عمده همایش را بیوتروریسم و کشاورزی، استانداردهای محصولات کشاورزی، تکنولوژیهای نوین و نقش آنها در امنیت و ایمنی کشاورزی برشمرد و افزود: طی چند جلسه با حضور سازمانهای مرتبط از قبیل جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و همچنین دانشگاههای تبریز و شهید مدنی، پیشنهاد تشکیل سمپوزیوم علمی امنیت محصولات کشاورزی داده شد که اولین همایش امروز برگزار میشود و مقرر شد هر شش ماه یکبار تکرار شود.
در ادامه همایش تعدادی از پژوهشگران مطالبی در خصوص موضوع همایش بیان کردند که از مهمترین آنها میتوان به نیاز به رویکرد جدید در کشاورزی با هدف امنیت غذایی، محدودیت منابع طبیعی و لزوم برنامه ریزی علمی، مطالبه گری عمومی درخصوص راهکارهای تامین امنیت غذایی (دسترسی آحاد جامعه به غذای مورد نیاز و سالم بودن محصولات از نظر سموم و رعایت و جایگزینی کاشت محصولات پرآب با محصولات نیاز آبی کمتر اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید