خرید و فروش مارمولک، مار، لاک پشت برکهای و یا سمندر به جای ماهی شب عید ممنوع است
ماهی قرمز را در نهرها و آبهای طبیعی رها نکنید/خطر انتقال بیماری
ستاد ویژه خبری و اطلاع رسانی نوروز سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، توصیه مینماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی توجه شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، ستاد ویژه خبری و اطلاع رسانی نوروز سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، توصیه مینماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی ذیل توجه شود:
توصیه های بهداشتی هنگام خرید ماهی قرمز؛
- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی میباشند.
- درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
- از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز
- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
- باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
- درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر میباشد.
- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد میباشد.
- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
- به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
- در هنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
-به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
- در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.
- با توجه به احتمال شیوع بیماری khv در نتیجه رهاسازی ماهی قرمز در منابع آبی، لطفا همچون سنوات قبل نسبت به تحویل ماهی ها به مراکز تحویل گیری ماهی قرمز سفره هفت سین تعیین شده توسط شهرداری ها اقدام شود.
- حمل حیواناتی مانند مار، سمندر و لاک پشت جرم بوده و خرید وفروش مارمولک، مار، لاک پشت برکهای و یا سمندر به جای ماهی قرمز شب عید ممنوع است این اقدامات تخلف است و با متخلفان و عرضه کنندگان این جانوران برخورد جدی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید