Iranian Agriculture News Agency

فتحی:

برای جلوگیری از انحصاری شدن و ایجاد رقابت از ظرفیت سامانه های دیگردر راستای هوشمندسازی عرضه استفاده می شود

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: برای جلوگیری از انحصاری شدن و ایجاد رقابت از ظرفیت سامانه های دیگردر راستای هوشمندسازی عرضه کالاهای اساسی استفاده می شود .

برای جلوگیری از انحصاری شدن و ایجاد رقابت از ظرفیت سامانه های دیگردر راستای هوشمندسازی عرضه استفاده می شود

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، اکبرفتحی در گفتگوی ویژه خبری شبکه سهند ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات گفت: پیک مصرف ایام عید را در حالی سپری کردیم که استان آذربایجان شرقی چهارمین استان مهمان پذیر این ایام بود و با این حال کالاهای اساسی مورد نیاز تامین گردیده بوده و نظارت و بازرسی های مورد نیاز صورت گرفته است این پیک مصرف اکنون به پیک مصرف ماه مبارک رمضان پیوند خورده و ما وظیفه داریم کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را به اندازه کافی تامین و در بازار عرضه نماییم.

وی افزود: این امر به دو صورت تحقق می یابد: 1. از ظرفیت تأمین کنندگان عمده محصولات کشاورزی در استان که در برخی موارد حتی تأمین کنندگان کشوری می باشند، در خصوص تأمین کالاهایی مانند شکر، قند، روغن و دیگر کالاهای پرمصرف این ایام استفاده شود. 2. ذخیره سازی کالاهای اساسی برای ایجاد اطمینان از اینکه در صورت وجود کمبودی در بازار، بتوان این کالاها را وارد بازار نمود. از این نظر هم در شرکت پشتیبانی دام هم در خصوص گوشت قرمز منجمد و هم گوشت مرغ منجمد ذخیره کافی وجود دارد و برش های شهرستانی آن مشخص شده و توسط مباشرین روزانه به بازار و فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های تعاونی ادارات و سازمانها تزریق می گردد از نظر غلات که شامل برنج و شکر نیز می گردد، شرکت غله یا اداره کل غله به اندازه کافی ذخیره سازی داشته و برش شهرستانی این دو محصول نیز انجام یافته و به بازار تزریق شده است. در ارتباط با تخم مرغ نیز خوشبختانه با اتحادیه مرغداران تخمگذار تفاهمی مبنی بر عرضه روزانه 200 تن تخم مرغ در بازار استان حاصل شده است که از اولین روز ماه مبارک رمضان این امر اجرا می شود و بطور کلی در حال حاضر شاهد بازاری آرام در استان هستیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: در ارتباط با تامین محصول خرما نیز سازمان تعاون روستایی مکلف به تامین خرما با قیمت مصوب گردیده است که به اندازه کافی تهیه شده و از امروز برای تعدیل قیمت در بازار عرضه خواهد شد.

وی در ارتباط با سامانه بازرگام با اشاره به اینکه این سامانه دولتی نبوده و نباید به هیچ عنوان به دولت ارتباط داد و همانند واحدهای صنفی به پذیرش تقاضاها و عرضه محصولات به صورت مجازی اقدام می نماید، گفت: هدف دولت از ابتدا حرکت به سمت هوشمندسازی عرضه کالاها به منظور مدیریت بازار بوده است بنابراین از توان بخش خصوصی نیز استفاده شد و در حالتی رقابتی شرکتی به نام شرکت بازرگام برنده رقابت بوده و شروع به مدیریت این امر در سطح کشور نموده است. در ابتدا مقرر شده بود که تنها در شهر تهران عرضه صورت گیرد، اما استان آذربایجان شرقی نیز جزو اولین استانهایی بود که شروع به استفاده از این ظرفیت نمود اما برای استفاده از چنین ظرفیتی طبیعتاً باید زیرساختهایی موجود باشد برای مثال این شرکت باید دارای سردخانه، ماشین یخچالدار برای حمل کالاهای فسادپذیر و... باشد در فصل زمستان بدلیل کمتر بودن نگرانی ها از بابت زیرساختهای مذکور، اهتمام بیشتری بر شروع و راه اندازی این سامانه صورت گرفت اما یکسری نارضایتی هایی از سوی مردم در ارتباط با این سامانه مطرح گردید و در این ارتباط مسئول کشوری سامانه بازرگام با هدایت استاندار محترم دعوتی صورت گرفت ودر سفری که وی در طی دو روز قبل به استان داشت، دغدغه های مردم از جمله کیفیت کالاهای ارائه شده و عدم تحویل کالا در زمان پیش بینی شده مطرح شد و در نهایت سردخانه، خودروهای حمل بار و زمان تحویل کالا مشخص گردید و در ماه مبارک رمضان نیز مقرر شد در3 بازه زمانی ساعتهای 9 الی 14 ، 14 الی 18 و 18 الی 23 تعریف شده است تا نسبت به فروش و توزیع اقلام بارگذاری شده در سامانه بازارگام توسط  شرکت استانی سامانه بازارگام اقدام شود و تلاش می شود با بهبود روند امور خدمت رسانی از طریق سامانه بازرگام بهبود یابد.

وی ضمن اشاره به اینکه تلاش می شود تا از ظرفیت سامانه های دیگری نیز در راستای هوشمندسازی عرضه استفاده گردد، اظهار داشت: برای جلوگیری از انحصاری شدن هوشمندسازی عرضه، سامانه بومی دیگری در حال راه اندازی بوده و پیگیر کسب مجوزهای مربوطه می باشد علاوه بر این از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان نیز استفاده می شود تا رقابتی فی مابین این سامانه ها و شرکتها برای ارائه خدمات مطلوب تر به مردم عزیز استان ایجاد گردد.

وی با بیان اینکه در سامانه بازرگام کالاهای اساسی از جمله تخم مرغ، روغن، برنج و ... و برخی کالاهای دیگر که جزو ستاد تنظیم بازار نیست همانند میوه نیز عرضه می شود که از داخل استان تامین می گردد ادامه داد: در مورد سیب زمینی نیز با توجه به واردات اخیر صورت گرفته در طی چند روز آینده از طریق سامانه بازرگام عرضه خواهد شد و در عین حال کالاهای خارج از ستاد تنظیم بازاری نیز بر اساس خواست مشتری و تقاضاها در سامانه عرضه می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با نقش سازمان جهاد کشاورزی در تعادل و تنظیم بازار کالاهای اساسی که اخیراً از وزارت صنعت و معدن به وزارت جهادکشاورزی منتقل گردیده است، بیان نمود: هم اکنون که به واسطه قانون انتزاع علاوه بر تولید، توزیع و نظارت کالاهای اساسی نیز به این سازمان منتقل شده است تمام کاستی ها و نقایص موجود نیز متوجه این سازمان می گردد اما مقایسه میدانی بازار امسال در ایام عید نسبت به سال های پیشین حاکی از آنست که بازار هم به لحاظ ایجاد فراوانی کالا و هم به لحاظ نظارت بر کالاهای اساسی از وضعیت مطلوبتری برخوردار بوده است و این روند به امید خداوند متعال در ایام ماه مبارک رمضان نیز ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید