شاهدی خبر داد:
خرید تضمینی بیش از 66 هزار تن گندم در استان آذربایجان شرقی
نصب دستگاه های هوشمند در ۹۰ درصد نانوایی های استان آذربایجان شرقی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان آذربایجان شرقی از خرید تضمینی بیش از 66 هزار تن گندم در استان تا اول مردادماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، علی رضا شاهدی در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان مرند در محل فرمانداری شهرستان مرند با بیان اینکه در استان آذربایجان شرقی فصل خرید تضمینی گندم شروع شده و نگرانی از خرید گندم و نگهداری آن نداریم گفت: تا یکم مردادماه بیش از 66 هزار تن در کل استان خرید تضمینی گندم انجام شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 9 درصد افزایش خرید صورت پذیرفته است.
وی گفت: در شهرستان مرند نیز از 12هزار تن پیش بینی خرید گندم که توسط کارشناسان انجام شده بود، تا به امروز 1812تن خرید تضمینی گندم، 1100 تن خرید توافقی و 210تن گندم بذری خرید شده است که امیدواریم پیش بینی خرید با پرداخت وجوه کشاورزان به زودی محقق شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان آذربایجان شرقی افزود: طرح اصلاح هدفمندی یارانه ها در راستای پیشگیری از قاچاق آرد و فروش خارج از شبکه آن که سالانه موجب خروج بخش زیادی از آرد مصرفی کشور به آن سوی مرزها می شد و امنیت غذایی جامعه را با مخاطره همراه می کرد، اجرایی و در این طرح تعداد فروش نان و ساعات فعالیت نانوایی ها مشخص و به ازای فروش نان، هزینه آرد با نرخ دولتی به حساب نانوایی ها واریز می شود.
وی با بیان اینکه تمامی نانواییها با نصب دستگاه کارتخوان هوشمند به صورت منظم رصد میشوند و در مرحله بعد هر نانوا براساس میزان پخت نان یارانه دریافت میکند ادامه داد: با اجرای این طرح ساماندهی بیشتری بر نحوه پخت و توزیع نان انجام خواهد شد و با توجه به اینکه فعلا آرد یارانهای بین واحدهای نانوایی توزیع می شود شکل پرداخت یارانه نان تغییری نخواهد داشت بعد از اینکه آرد نانواییها آزاد شد دولت مابهالتفاوت قیمت نان را به حساب نانوایان واریز کرده تا مردم کماکان نان را به قیمت قبل خریداری کنند.
شاهدی با اشاره به نصب دستگاه های هوشمند در 90 درصد نانوایی های استان آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی اولین و یکی از استانهای نمونه کشور در این خصوص است که این کار را با موفقیت و با مدیریت عالی استاندار محترم و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی و همکاری و کارشناسی خوب معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با اجرای راه و روشهای خاصی ونوآوری ها به مرحله اجرا در آمده است که این نوع آوری در کل کشور برای اجرایی کردن موفق نصب کارتخوانهای هوشمند نانوایی به اجرا در می آید و بر این اساس در کشور گام مهمی را در هوشمندسازی یارانه ها برداشته ایم که این یکی از نقاط قوت و افتخاری برای استان ما بوده که متولی این امر وزارت امور اقتصادی وهدفمندی یارانه ها و مجری طرح یکی از شرکتهای بانک سپه می باشد.
وی با بیان اینکه از 6200 واحد نانوایی در کل استان که آرد یارانه ای دریافت می کنند برای بیش از 5500 واحد نانوایی واجد شرایط کارتخوان نصب شده است افزود: بقیه نانوایی ها به علت تغییر نام، فوتی، نقل وانتقال و... در دست اقدام بوده که به زودی این نانوایی ها هم به کارتخوان مجهز خواهند شد.
شاهدی گفت: با شروع هوشمندسازی فروش نان و پردازش هایی که انجام میگیرد داده های دقیقی از روند پخت، فروش و مصرف نان به دست می آید.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان عرضه خارج از شبکه را جدی ترین معضل گندم یارانهای دانست و گفت: اگر عرضه خارج از شبکه را جدیترین معضل گندم یارانهای بدانیم، با این ساز و کار و به شرط رسیدن نان به دست مردم یارانه به هدف اصابت می کند، بنابراین در این طرح عرضههای خارج از شبکه حذف می شود.
معاون استاندار وفرماندار ویژه شهرستان مرند نیز با بیان اینکه در موضوع هدفمندی یارانهها دستگاههای ذیربط به صورت شبانه روزی تلاش کردند گفت: نانواییها جز قشر زحمت کش جامعه هستند و با همکاری این عزیزان راه اندازی دستگاههای کارتخوان در نانوایی ها در عرض سه روز به اتمام رسید.
داوود عباسی با اشاره به وجود برخی مشکلات در نانوایی ها گفت: با توجه به راه اندازی دستگاههای کارتخوان عدهای از نانواییهای با سرانه پخت کمتر دچار مشکلات شدهاند که در دست بررسی برای رفع آنها هستیم.
معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مرند تاکیدکرد: رفع مشکلات مردم دغدغه اصلی دولت است و همگی گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستیم و تاکید ایشان همیشه در جهت رفع مشکلات مردم است.
علی صیادی معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند در ابتدای این جلسه گزارش کاملی از آخرین وضعیت نانواییهای شهرستان و مشکلاتی که مردم روستاها و شهرها در تهیه آرد و نان با توجه به مهمان پذیر بودن شهرستان و عبور جاده بین المللی و نزدیکی به منطقه آزاد ارس، مصرف نان در فصل تابستان با توجه به فصل کاری در روستاها که از سایر استان ها و شهرستانها برای کار در مزارع و باغات مهاجرت می کنند و مشکلاتی که مردم با آن روبرو هستند و شکایتهای مردمی در تهیه نان، نبود زیرساختهای اینترنتی در برخی از روستاها و آبادیها گزارشی تکمیلی به جمع حاضر بیان و درخواست ارائه طریق برای رفع مشکلات شد.
دیدگاه تان را بنویسید