معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی مطرح کرد:
راه اندازی زنجیره تولید، راه تحقق بهره وری و کاهش قیمت
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: راه اندازی زنجیره تولید، راه تحقق بهره وری و کاهش قیمت تمام شده است که این سیاست در بخش کشاورزی اعمال شده است.
صمد زمانزاد قویدل در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی در شهرستان مرند با بیان اینکه با کیفیت ترین نوع مرغ در استان تولید می شود گفت: شهرستان مرند با دارا بودن ظرفیتهای بالای تولیدی در زمینه پرورش انواع طیور و تخم مرغ و کشتارگاههای مربوطه، مرغ با کیفیت آ مثبت به عنوان بالاترین رتبه محصول و با کیفیت ترین نوع مرغ تولید کرده و یکی از قطبهای تولید گوشت مرغ آذربایجان شرقی محسوب میشود.
وی ادامه داد: صنعت مرغداری دومین صنعت بزرگ کشور محسوب میشود و آذربایجان شرقی جزو پیشتازان این عرصه است. در صنعت مرغداری، ایجاد زنجیره تولید میتواند گامی مهم در جهت ارتقای بهره وری شناخته شود. زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ نیز شامل مرغ مادر تخمگذار، مرغ مادر گوشتی، مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار بوده جوجه یکروزه که توسط واحدهای مادر تولید میشود در این زنجیره قرار داشته و تامین خوراک آماده توسط کارخانجات تهیه خوراک دام نیز حلقه دیگری از زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به شمار میرود.
قویدل افزود: تعداد پنج حلقه در زنجیره تولید گوشت مرغ شامل جوجه کشی، پرورش مرغ مادر، فارم گوشتی، کارخانه خوراک دام و کشتارگاه وجود دارد و ما به کسانی که توانایی دراختیار گرفتن این حلقههای زنجیره را داشته باشند، مجوز زنجیره تولید چه به صورت حقوقی و یا حقیقی را صادر میکنیم.
وی با اشاره به فعالیت دو زنجیره تولید مرغ در استان و راه اندازی یک واحد دیگر در روزهای آتی، در خصوص حمایتهای جهادکشاورزی از تولید مرغ آرین، اظهار کرد: تولید مرغ مادر کشور سالیان سال وابسته به کشورهای غربی بود اما با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری، وزارت جهادکشاورزی مکلف شد تا نژاد اصیل و رو به نابودی مرغ آرین را احیا کند.
قویدل با اشاره به حمایت وزارت جهادکشاورزی از نژاد آرین گفت: با وجود برخی کم وکاستیها ثابت کردیم که حرفی برای گفتن در زمینه تولید این نژاد اصیل داریم وقطع وابستگی به واردات مرغ اجداد و مادر با لاین آرین تحقق می یابد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص حمایتها از تولید مرغ آرین، تشریح کرد: شرکت پشتیبانی دام در زمان خرید تضمینی، مرغ آرین را با ۱۲ درصد قیمت بیشتر از سایر نوع مرغها خریداری میکند؛ همچنین واحدهای تولید مرغ آرین اجازه دارند تا ۱۰ درصد مازاد بر پروانه تولید کنند و تسهیلات چهار درصدی به مرغداریهای مرغ مادر آرین ارائه میشود.
قویدل با اشاره به توزیع نهادههای دامی با شرایط ویژه به این مرغداریها، افزود: با این اقدام سعی داریم که مرغداریها را به سمت جوجه ریزی آرین سوق دهیم و بتوانیم با تکیه بر توانمندیهای داخلی، نژادهای مرغداریهای استان را اصلاح کرده و خودمان صاحب گله، اجداد و مادر نژاد آرین شویم و از وابستگی خارج شویم.
دیدگاه تان را بنویسید