Iranian Agriculture News Agency

رئیس مجلس شورای اسلامی:

یک ماه دیگر برنامه هفتم توسعه در مجلس بررسی می‌شود

رییس مجلس شورای اسلامی از آغاز بررسی برنامه هفتم توسعه، طی یک ماه آینده در خانه ملت خبر داد.

یک ماه دیگر برنامه هفتم توسعه در مجلس بررسی می‌شود

 به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان شرقی، محمدباقر قالیباف در همایش سرمایه‌گذاری و توسعه شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین و هوراند که با حضور اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود با اشاره به ظرفیت‌ها و برخی ویژگی‌های مورد نظر در برنامه هفتم توسعه کشور که یک ماه دیگر در صحن مجلس تشریح می شود، بیان کرد: تمرکزگرایی استعدادها را از بین می‌برد و تمرکز زدایی فرصت‌ها را برای اندیشه و افکار خلاق فراهم می‌کند. این موضوع در برنامه هفتم مورد توجه قرار گرفته است.

این مقام مسئول افزود: امیدواریم بعد از اجرای برنامه هفتم نگوییم ۳۰ درصد یا ۵۰ درصد برنامه محقق شد بلکه امیدواریم بالای ۷۰ درصد آن تحقق یابد.

وی یادآور شد: در آستانه بررسی برنامه هفتم توسعه هستیم و یک ماه دیگر در صحن مجلس آن را شروع می‌کنیم. مصمم هستیم با واقعیت‌ها و ظرفیت‌ها برنامه را بنویسیم و از این مردم، برای مردمی کردن اقتصاد کشور استفاده کنیم، ایران زمانی قوی می‌شود که تک تک مردم ایران قوی شوند، قدرت ما قلب مردم است و مصمم هستیم مسئله محور حرکت کنیم.

قالیباف با تشکر از استاندار آذربایجان شرقی به دلیل فراهم کردن فرصت برای کارآفرینان استان، گفت: امسال در بودجه ۱۴۰۲، تبصره ۱۸ فقط برای اشتغال بود که همه‌ بروکراسی‌های سخت را به حداقل ممکن رساندیم. از حدود ۱۴۰ همت(۱۴۰هزار میلیارد تومان)، حدود ۱۰۰ همت تسهیلات چهار درصدی و ۴۰ همت تسهیلات ۱۵.۵ درصدی است در استان توزیع کرده و تصمیم‌گیری را در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان‌ها قرار دادیم.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما یک روز در جنگ نظامی بودیم که دستمان بارها و بارها برای دفاع از این سرزمین خالی‌تر از امروز بود و هفت تا هشت ماه از جنگ گذشته بود، چنین سازمان‌هایی وجود نداشت، افراد خبیثی چون بنی صدر هم اجازه چنین چیزی را نمی‌دادند اما مردم ایستادند و با دست خالی چنین اتفاقاتی را رقم زدند. امروز در تراز ۱۰ کشور برتر دنیا از نظر تکنولوژی، توان و قدرت بازدارندگی رسیدیم. دشمنان ما بهت زده‌ شده‌اند.

وی ادامه داد: امروز ما جنگ اقتصادی داریم، امروز تک تک مردم میدان‌دار این عرصه هستند، برای تحول در اقتصاد به سرمایه‌گذاری و بهره‌وری نیاز داریم که بزرگترین چالش کشور است.

قالیباف همچنین تاکید کرد: اگر امروز درک متقابلی از هم نداشته باشیم و وارد این عرصه نشده و اهمیت کارمان را درک نکنیم، کسی دست ما را نخواهد گرفت.

وی اضافه کرد: امروز همه‌ می‌فهمیم سرمایه‌گذار و مردم به دنبال ثبات اقتصادی هستند که این مهم با سرمایه‌گذاری اتفاق می‌افتد، ما در یک جنگ هستیم و می‌دانیم ظرفیت‌های بسیار بزرگی در کشور داریم که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم. بر این اساس باید از مردان مرد عرصه اقتصاد امروز در کشور بیشتر از هر زمان دیگری محترم بشماریم، بزرگ بدانیم و حمایت کنیم. امنیت سرمایه‌گذاری را برقرار کنیم و این موضوع فقط از طریق مردم و اقتصاد مردمی محقق می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های اقتصاد، منابع انسانی و افراد کارآفرین است که باید تولید، توزیع و صنعت را بشناسند. آذربایجان شرقی یکی از پیشران‌های جدی در این عرصه است.

قالیباف گفت: باید تلاش کنیم با ظرفیت‌های دولتی زیرساخت‌ها هم فراهم شود، اگر زیرساخت‌ها و توزیع درست باشد، بین ۲۳ تا ۲۵ درصد تولید تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کارگران آسیب نمی‌بینند. باید به‌طور جد به آن توجه کنیم.

وی یادآور شد: امیدوارم با اتحاد، ثبات اقتصادی را فراهم کنیم که ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، با تمام وجود در خدمت مردم هستیم و تلاش می‌کنیم چوب لای چرخ حرکت کارآفرینان نگذاریم. کار دوم ما این است که تسهیل‌گر و کمک کننده باشیم. از کارهای دولتی در حوزه اقتصادی فاصله گرفته و در قانون‌گذاری به این سمت حرکت کنیم. البته دولت پیگیری می‌کند تا محیط کسب و کار را فراهم کنیم.

وی یادآور شد: به‌عنوان مثال قانون دانش بنیان‌ها را تصویب و ابلاغ کردیم. این قانون به‌طور جد می‌تواند تحول جدی ایجاد کند. یا در بحث مالیات بر سوداگری، طرح آن نزدیک ۲ سال پیش مطرح شده و در ۲ ماه آینده نهایی می‌شود، بر اساس این قانون، ارزش تولید کننده و کارآفرین را حرمت می‌داریم چون آمار افرادی که شامل این قانون می‌شوند کمتر از چهار درصد است.

وی همچنین در خصوص ویژگی‌های شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین و هوراند، گفت: این منطقه فرصت‌های بزرگ خوبی برای گردشگری دارد، همین که بیش از ۷۰ درصد مردم در روستاها زندگی می‌کنند، اقتصاد و بوم‌گردی رونق می‌گیرد و پیشرفت و توسعه خواهیم داشت.

استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: در شهرستان‌های کلیبر، هوراند و خداآفرین در بحث دام پروری، شیلات، صنایع کوچک و حوزه گردشگری ظرفیت‌ها و فرصت‌های قابل توجهی وجود دارد و باید توجه ویژه‌ای به بحث گمرکات و بازارچه‌های مرزی شود تا در بحث صادرات از آنها بهره بگیریم.

عابدین خرّم در همایش توسعه و فرصت های سرمایه‌گذاری شهرستان های کلیبر، خداآفرین و هوراند با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اعتقاد ما این است که محرومیت در استان آذربایجان شرقی و در منطقه ارسباران یک ضعف برای دولت است. ان‌شاءالله با همکاری و هم افزایی این مجلس و دولت انقلابی، ضریب محرومیت در این منطقه را کاهش دهیم.

وی تصریح کرد: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، توجه ویژه‌ای به مناطق کم برخوردار استان داریم؛ البته در دولت‌های پس از انقلاب اسلامی کارهای بزرگی انجام شده که باید قدر بدانیم، اما واقعیت این است که با استفاده از ظرفیت‌ها می‌توان کارهای خیلی بزرگتری انجام داد.

خرّم، وجود مرز مشترک با همسایگان را یک فرصت بزرگ برای توسعه استان دانست و گفت: می‌توان با استفاده از این ظرفیت، اقدامات موثری در جهت افزایش تولید انجام داد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه دولت، مردم و صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاران سه ضلع مثلث توسعه هستند، افزود: با استفاده از ظرفیت‌های موجود و هم‌افزایی و همکاری، می‌توانیم به نتیجه نهایی که به نفع همه است، برسیم.

وی اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی استان پر شده، اما در این مناطق این ظرفیت وجود دارد که باید مورد توجه سرمایه‌گذاران و صنایع قرار گیرد.

خرّم گفت: در شهرستان‌های کلیبر، هوراند و خداآفرین در بحث دامپروری، شیلات، صنایع کوچک و حوزه گردشگری ظرفیت‌ها و فرصت‌های قابل توجهی وجود دارد. باید توجه ویژه‌ای به بحث گمرکات و بازارچه‌های مرزی شود تا در بحث صادرات از آنها بهره بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دولت سیزدهم اهتمام کافی در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی است که با ایجاد بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های دائمی می‌توان هم تولید را افزایش داد و هم بدون واسطه محصول به مشتری عرضه کرد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر بهره‌وری در استفاده از منابع آبی و بهره‌گیری از گروه‌های جهادی در حوزه عمران و آبادانی تاکید کرد و گفت: شاخص‌های توسعه استان و شهرستان‌ها را احصا کرده ایم و تا پایان دولت تمام شاخص‌ها باید به اندازه مطلوب ارتقا پیدا کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید