بهرهبرداری بزرگترین مرکز بیوتکنولوژی کشت بافت آذربایجان شرقی
به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در مراسمی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و دیگر مدیران استانی، بزرگترین مرکز بیوتکنولوژی کشت بافت آذربایجان شرقی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در این مراسم ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، یاد و خاطر شهدای سنگر سازان بی سنگر را گرامی داشت و گفت: با تشکیل جهاد سازندگی بافرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره)، چهره زشت محرومیت از مناطق روستایی از بین رفت و اقداماتی که توسط این تشکل انقلابی در مناطق روستایی انجام شد، تا امروز ماندگار بوده است.
وی ادامه داد: این خدمات در عرصههای مختلف از قبیل برق، آب، مخابرات، تأسیس مدارس، .... انجام گرفت و با شروع جنگ تحمیلی نیز بهفرمان امام خمینی(ره) لبیک گفتند و آنچنان فداکاریهایی انجام دادند که لقب سنگر سازان بی سنگر را دریافت کردند.
وی با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای اقتصادی در روستاها گفت: اگر زیرساختهای اقتصادی در روستاها توسعه یابد، روستاییان در روستا خواهند ماند و به تولید خود ادامه خواهند داد.
فتحی با قدردانی از استاندار آذربایجان شرقی و گروه اقتصادی این استان در حمایت از بخش کشاورزی، گفت: گروه اقتصادی استانداری، بخش کشاورزی را در اولویت کاری خود قرار دادهاند و حمایت همهجانبهای از این حوزه داشتهاند و درنتیجه این حمایتها بوده است که در حال حاضر چندین مگا پروژه در زیر بخشهای مختلف کشاورزی در استان در حال اجراست و برخی از آنها نیز به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه گلخانه در این استان گفت: بزرگترین گلخانه هیدورپونیک شیشهای خاورمیانه در آذربایجان شرقی قرار دارد و پروژههای قابلتوجه دیگری از قبیل مجتمع 30 هکتاری گلخانهای در شهرستان هریس و احداث باغات مدرن از قبیل یک هزار هکتار باغات مدرن مرند توسط هلدینگهای بزرگ نیز از پروژههای حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی است.
وی افزود: با راهاندازی این مجموعهها تهدیدات محیط بیرونی کاهش پیدا میکند و به همین دلیل است که ضرورت دارد ورود دانش به بخش کشاورزی را تسریع کنیم تا از منابع محدود بتوانیم بیشترین استفاده را داشته باشیم.
فتحی در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه دانشبنیان کردن بخش کشاورزی گفت: در سال گذشته دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی در استان به بهرهبرداری رسید و 37 شرکت دانشبنیان در آنجا مستقرشدهاند و در حال فعالیت هستند.
وی در خصوص اهمیت کشت بافت گفت: اگر بذر یک میوه خوب را کشت کنیم به دلیل تفرق صفات، میوهای که از درختان حاصل میشود صفاتی مشابه با میوههای درخت اصلی ندارد اما درکشت بافت، میتوان دقیقه صفاتی که در میوههای درخت مادر وجود دارد را در محصولات درخت جدید مشاهده کرد.
فتحی عاری از ویروس بودن را یکی دیگر از ویژگیهای این کشت دانست و بیان کرد: در حال حاضر تولید نهال استان 150 هزار اصله نهال است که با بهرهبرداری از این پروژه، میزان آن به 750 هزار اصله نهال میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ما در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقعشدهایم و باید از نهالهایی استفاده کنیم که در برابر شرایط سخت و نامساعد مقاوم باشند که با شرایط موجود این امکان وجود ندارد اما با روشهایی که در مراکز بیوتکنولوژی وجود دارد میتوان این اقدامات را انجام داد.
وی افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی را با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و نیاز بخش کشاورزی یک ضرورت دانست.
فتحی از بهرهبرداری از 46 پروژه در حوزه کشاورزی بااعتبار 573 میلیارد تومان به مناسبت هفته جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: این پروژهها در دور دوم سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی امکان بهرهبرداری از آنها میسر نبود و در این هفته مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، کمبود سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی را یکی از چالشهای این عرصه دانست و ادامه داد: خوشبختانه در دو سال گذشته سرمایهگذاریهای خوبی در استان آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی انجامشده است و سرمایهگذاران حوزههای دیگر به این حوزه ورود کردهاند که باید از آنها قدردانی کرد.
دیدگاه تان را بنویسید