سطح زیر کشت سیر در آذربایجان شرقی 800 هکتار است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: آنچه که باید در تیمورلو تقویت شود تبدیل این منطقه به بندر خشک بهجای کشت فراسرزمینی است.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمد کلامی در نشست هماندیشی و بررسی مشکلات سیر تیمورلو در شهرستان آذرشهر اضافه کرد: البته جایگزینی کشت سیر بهجای پیاز که یک محصول آب بر است نیز میتواند انجام بگیرد و از سویی علاقه و دانش مردم منطقه به این امر وجود دارد و ما نیز کمک میکنیم این موضوع پیگیری شود.
وی افزود: اکنون از کرمان، همدان، کردستان و گیلان سیر به تیمورلو برای خشک، بستهبندی و صادرات میآید که میتوان این کارها را با تأسیس شهرک سیر رونق دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: در آذربایجان شرقی سطح زیر کشت سیر 820 هکتار است که 400 هکتار آن مربوط به تیمورلو است.
اکبر فتحی، افزود: سطح الگوی کشت سیر در آذربایجان شرقی محدود است، در کل استان برش الگوی کشت که مربوط به سیر میشود 162 هکتار است و در الگوی ملی قرار نمیگیرد.
عمده حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از سیرکاران مربوط میشود به اینکه فقط کشت سیر در این منطقه لحاظ نمیشود، بلکه فرآوری سیر در تیمورلو انجام میشود یعنی در استانهای دیگر سیر تولید میشود و فرآوری آن در تیمورلو انجام میشود. نگهداری و صادرات نیز در این شهر انجام میشود.
وی بیان کرد: ما سعی داریم میزان سطحی که در الگو هست را افزایش دهیم و علت آن این است که سیر نسبت به پیاز میزان آب کمتری نیاز دارد، مقاومتش در برابر انواع ناملایمات بیشتر است، چون کشت پائیزه است بهنوعی از آب سبز استفاده میکند. زمانی که تنش آبی اتفاق میافتد سیر برداشتشده است و مجموع این عوامل باعث میشود تا میزان سطح زیر کشت سیر را در الگوی استانی افزایش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: محدودیتی برای تأمین تسهیلات برای سیرکاران بهمنظور مکانیزاسیون وجود ندارد و در دور دوم سفر رئیسجمهور تسهیلاتی به مبلغ پنج هزار میلیارد تومان برای تأمین تراکتور مصوب شده است. از این محل تسهیلات به سیرکاران بهمنظور تهیه تراکتور ارائه میشود.
وی افزود: عمده مشکلی که برای مکانیزه نشدن در تیمولو هست کوچک بودن قطعات است کشاورزان باید به سمت یکپارچهسازی اراضی بروند درخواست یکجا کشتی انجام دهند و از مشوقهای لازم که در قانون وجود دارد استفاده کنند.
فرماندارشهرستان آذرشهر نیز در این نشست یادآور شد: ظرفیت ایجاد شهرک فراوری سیر در منطقه وجود دارد و برند سیر به نام تیمورلو در کشور شناختهشده است اگر این کار بهصورت بندر خشک انجام گیرد نتیجهبخش خواهد بود.
شمسعلی محمودیان، افزود: اگر برای حفظ برند سیر منطقه تیمورلو و حمایت از محصول تلاش نکنیم، این ظرفیت را از دست ما خواهند گرفت. برگزاری جشنواره سیر تیمورلو، راهی برای حفظ و معرفی برند سیر تیمورلو است.
دیدگاه تان را بنویسید