Iranian Agriculture News Agency

برای توسعه اقتصادی بخش کشاورزی به دانش بنیان شدن نیاز داریم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با حضور کارشناسان معاونت بهبود تولیدات گیاهی از پارک علم و فناوری کشاورزی استان آذربایجان شرقی واقع در پردیس کشاورزی سعیدآباد بازدید کرد.

برای توسعه اقتصادی بخش کشاورزی به دانش بنیان شدن نیاز داریم

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  اکبر کرامتی در حاشیه این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: اهداف عمده این بازدید آشنایی با شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌فناوری ساکن در پارک علم و فناوری و بازدید از گلخانه سیستم NFT بود.

وی ادامه داد: سیستمان اف تی(NFT) یا روش پرورش تکنیک جریان مواد غذایی (Nutrient Film Technique)، تکنیک کاشت در آب است که گیاهان در حالی رشد می‌کنند که ریشه‌هایشان در یک ظرف پلاستیکی حاوی محلول غذایی در حال چرخش قرار می‌گیرند در سیستم NFT، تغذیه به‌صورت دقیق و کنترل‌شده انجام می‌شود و مصرف آب و عناصر غذایی بسیار کاهش پیداکرده و ازاین‌رو مشکلاتی که به علت مصرف بی‌رویه کود برای آب، خاک، تجمع در گیاه (به‌خصوص نیترات‌ها) و در آخر مشکلات تغذیه برای انسان دارد را کاهش می‌دهد و در برخی موارد نیز باعث حذف آن‌ها می‌شود. آینده تولید موفق در سیستم یکپارچه است که در آن آب و کودها به‌اندازه کافی در اختیار است.

کرامتی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری کشاورزی برای رشد و توسعه نقش مهمی در توسعه فناوری کشور به عهده‌دارند. دانش‌بنیان کردن تولیدات کشاورزی یکی از رسالت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی بیان کرد: برای توسعه اقتصادی بخش کشاورزی به دانش‌بنیان شدن نیاز داریم که گره‌های موجود سر راه نفوذ فناوری و نوآوری به کشاورزی را بازکنیم که ارزان‌سازی این مقوله یکی از مسیرهای مطمئن و کاربردی است.

کرامتی ادامه داد: ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی می‌توانند با پیوند این مسائل و نیازها به ظرفیت‌های انسانی و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، راه گشای بخش کشاورزی شود.

وی همچنین افزود: اگر مجموعه‌های نوآوری نیز توان فعالیت در حوزه‌های تخصصی‌تر و در لبه دانش را دارند می‌توانند به این مأموریت ورود کنند و به معاونت علمی در خلق ارزش‌افزوده و ثروت در کشور کمک کنند.

مدیرعامل شرکت زیست فناور ناژو  نیز در این بازدید به مزایای سیستم‌های گلخانه‌ای NFT اشاره کرد و عدم صرف هزینه و سرمایه بالا، امکان کشت متراکم در محیط گلخانه، عدم نیاز به خاک زراعی برای کشت، زود بازدهی محصول و راندمان بیولوژیکی بالا را ازجمله این مزایا برشمرد. 

سید سجاد حسینی افزود: در این سیستم کشت می‌توان انواع بری‌ها، گیاهان دارویی مانند نعناع، گل‌گاوزبان، ریحان، رز ماری و انواع سبزی‌ها را کشت کرد هزینه کم احداث این نوع سیستم‌ها می‌تواند برای تعداد افراد بیشتری اشتغال‌زایی کند.

وی گفت: این واحد به‌عنوان واحد پیشرو می‌تواند در ارائه خدمات و آموزش‌های لازم، احداث و تجهیز به افراد علاقه‌مند پیش‌قدم باشد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید