Iranian Agriculture News Agency

کشاورزان به سمت کشت کاملینا سوق داده شوند

اولین جلسه هماهنگی کشت پاییزه با محوریت کاشت کلزا و کاملینا در شهرستان مرند برگزار شد.

کشاورزان به سمت کشت کاملینا سوق داده شوند

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاوزی شهرستان ویژه مرند در این جلسه با اشاره به تاثیر تاریخ کشت در عملکرد محصول گفت: طبق تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات کشاورزی استان، تاخیر در کشت می‌تواند تا ۳۰ درصد سبب افت تولید محصول شود و در صورت آبیاری دیرهنگام و تراکنش نامناسب درصد افت بالاتر می‌رود.

اسماعیل الهیاری با توجه به اهمیت توسعه کشت دانه روغنی کلزا، قیمت مناسب خرید تضمینی آن و سطح ابلاغی کشت کلزا و کاملینا از طرف سازمان جهاد کشاورزی استان برای سال زراعی 1403-1402 به ترتیب 250 و 200 هکتار اعلام و به همه مسئولین حاضر در این جلسه توصیه کرد: در سال زراعی جدید توسعه کشت کلزا و کاملینا را در اولویت کاری خود قرار داده و با به کارگیری تمامی امکانات و نیروهای موجود زمینه توسعه کشت این محصولات با ارزش را فراهم کنند.  

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند ادامه داد: از آنجا که بازه زمانی تاریخ کشت این محصول محدود است باید سریعاً کارشناسان اقدامات لازم جهت کشت را انجام دهند و هدایت و ترغیب کشاورزان به کشت، با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی جهت ارائه توصیه‌های فنی و علمی را در دستور کار خود قرار دهند.

وی در خصوص کشت کلزا به‌ مواردی از جمله مکان یابی، رعایت تناوب، نقش کودهای پایه، استفاده از ارقام مناسب به کارگیری مکانیزاسیون و آبیاری به موقع تاکید کرد.

 الهیاری با اعلام تامین شدن نیاز بذر کلزای شهرستان بیان کرد: لازم است برای برنامه‌ریزی و هماهنگی کشت محصولات مختلف و توزیع عادلانه نهاده‌های کشاورزی هر یک از مسئولین مراکز جهاد کشاورزی اقدامات انجام شده را تشریح و اهداف و برنامه‌های آتی برای سال زراعی جدید را در اختیار مدیریت قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: کشت کلزا در زمین‌های مرغوب باعث افزایش عملکرد و اقتصادی بودن این محصول با ارزش شده و به دنبال آن موجب ترغیب و تشویق کشاورزان برای کشت دانه روغنی کلزا در شهرستان می‌شود.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند، از مسئولین و کارشناسان مراکز و دفاتر مدیریت جهاد کشاورزی خواست با توجه به شرایط کم بارشی و کم آبی شدید در شهرستان، کشاورزان را به سمت کشت  کاملینا سوق بدهند.

وی ادامه داد: بحث کشت کلزا یک بحث مدیریتی است و لزوم تهیه بستر، عمق کاشت بذر، میزان بذر، تغذیه مناسب، مبارزه با علف‌های هرز و آبیاری‌های مرحله 1 و 2 با فاصله سه روز کاملاً حیاتی است و باید به آن توجه جدی شود.

الهیاری یادآور شد: ما به‌عنوان متولیان تولید، امنیت و سلامت غذایی در قبال کشاورزان و سفره مردم مسئولیم بنابراین وظیفه ما افزایش راندمان تولید در واحد سطح است و این امر مستلزم همکاری و ارتباطات هر چه بیشتر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی است.

 در شهرستان مرند خرید تضمینی کلزا تا به الان به میزان 200 تن و خرید تضمینی گندم 12 هزار و 616 هزار تُن به ارزش 190 میلیارد تومان است. این میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 52 درصد افزایش داشته که در شهرستان مرند کم سابقه است و پیش‌بینی می‌شود که خرید تضمینی امسال از 100 درصد هم افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید