بازدید از ذخایر ژنتیک پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری که بر حمایت از تولید و ارتقای امنیت غذایی تاکید دارند از فعالیتهای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمد بیگ در بازدید از ذخایر ژنتیک پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی که در راستای وظایف کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی استان و نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با حضور مدیران بخش کشاورزی انجام شد بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی که برای تامین امنیت غذایی تلاش میکند، باید بهمنظور پیشگیری از تهدیدات نوین در زمینه پدافند غیرعامل برنامه محور باشد. در این ارتباط سطح بندی مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ضروری است.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز با اشاره به اینکه مواد اولیه با ارزش مورد نیاز صنایع غذایی کشور عمدتا وارداتی هستند، ادامه داد: ارزش واردات این محصولات سالانه بیش از ۷۰۰ میلیون دلار است که تولید بخش عمده آن از طریق شیوههای زیست فناورانه امکان پذیر است؛ لذا هدفگذاری این پژوهشکده تامین این نیاز براساس اولویتها و با در نظر داشتن چالشها و محدویتهای اقلیمی کشور است.
محمدامین حجازی افزود: فراهم کردن تنوع زیستی میکروبی لازم برای مطالعات کاربردی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی، توسعه تولیدات زیستی بر پایه میکروارگانیزمها در بخش کشاورزی و صنایع غذایی و ارائه خدمات شناسایی مولکولی و تعیین ویژگیهای بیوشیمیایی انواع میکروارگانیسمها از جمله کاربردهای آنها است.
وی اضافه کرد: بیوتکنولوژی باکتریهای اسیدلاکتیک، بیوتکنولوژی ریزجلبکها، کشت بافت و سلول، اصلاح گرسهای علوفهای و غلات (با کاربرد در صنعت غذا)، تکمیل و تقویت کلکسیون میکروارگانیزمهای موثر در کشاورزی و صنایع غذایی از دیگر حوزههای فعالیت پژوهشکده است.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به بازار حدود ۱۰ هزار میلیارد ریالی استارترها به فعالیتهای پژوهشکده در این حوزه پرداخت و توضیح داد: فعالیتهای پژوهشکده در این حوزه بر نمونه برداری و مستندسازی فرآیند تولید محصولات لبنی و سایر فرآودههای غذایی تخمیری کشور، تعیین خواص فیزیکوشیمیایی، مطالعات متابولومیکس، مطالعات متاژنومیکس و جداسازی باکتریهای اسید لاکتیک، فرمولاسیون استارتر برای محصولات لبنی، ارزیابی تولید محصول در سطح آزمایشگاهی و ارزیابی تولید محصول در سطح پایلوت متمرکز است.
وی ایجاد کلکسیون باکتریهای اسیدلاکتیک بومی کشور، فرمولاسیون و تولید آغازگر پنیر سفید ایرانی با استفاده از سویههای بومی، فرمولاسیون استارتر از سویههای بومی بهمنظور تولید شیر تخمیری پروبیوتیک (فراسودمند)، ایجاد کلکسیون ریز جلبکهای بومی کشور، دانش فنی تولید فرآوردههای باارزش از ریز جلبکها، اجرای طرح تحقیقاتی مشترک با مؤسسات تحقیقات علوم شیلاتی و علوم دامی در تعامل با شیلات آذربایجان شرقی و شرکت رحمانلو، بهرهبرداری از حرارت و دودهای خروجی یک سیستم DG-CHP جهت پرورش جلبک و گیاه، همکاری در ثبت جنس و گونههای جدید باکتریایی، اصلاح گرس های علوفهای، غربالگری، تعیین ویژگی و بهینهسازی جو تا مالت، شناسایی ژنوتیپهای امیدبخش گردو، بادام و زردآلو را ازجمله اقدامات دیگر پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی عنوان کرد.
حجازی بابیان اینکه هدف نهایی پژوهشکده این است که دستاوردهای حاصله از طریق ترویج و قراردادهای انتقال دانش فنی در اختیار بهرهبرداران و شرکتهای دانشبنیان قرار بگیرد، یادآور شد: با اقداماتی که در این زمینه انجام دادهشده بهزودی شاهد تولید تجاری برخی از این محصولات و اثربخشی هرچه بیشتر پژوهشکده در اقتصاد کشور خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید