Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

پنج درصد از محصولات کشاورزی کشور در آذربایجان شرقی تولید می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان پیشرو تجربیات خود را در اختیار دیگر کشاورزان قرار دهند تا در تامین امنیت غذایی بیش از پیش موفق عمل کنیم.

پنج درصد از محصولات کشاورزی کشور در آذربایجان شرقی تولید می‌شود

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی آذربایجان شرقی که با حضور نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: امنیت ملی بر دو مولفه امنیت دفاعی و امنیت غذایی استوار است که وظیفه تامین امنیت دفاعی بر عهده نیروهای نظامی است که به خوبی نیز پس از انقلاب اسلامی در تامین آن موفق بوده‌اند، همچنین وظیفه تامین امنیت غذایی نیز بر عهده کشاورزان است.

وی افزود: وابستگی یک‌کشور در تامین امنیت غذایی باعث وابستگی در دیگر عرصه‌ها خواهد شد، بنابراین باید از کشاورزان و عشایر نهایت قدردانی را به عمل آورد که با کمترین توقع، غذای مورد نیاز مردم را تامین می‌کنند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی میزان تولیدات کشاورزی این استان را نزدیک به ۶ میلیون تن اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه کشاورزی در معرض مخاطرات گوناگون است تولید این میزان محصولات کشاورزی در استان که معادل پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور است یک عملکرد عالی است که رقم خوردن آن را مدیون کشاورزان و بهره‌برداران هستیم.

فتحی توضیح داد: کشاورزانی که عملکرد شاخصی دارند توانسته‌اند با استفاده از دانش روز و تجربیات بیشترین بهره‌برداری را از منابع آب و خاک داشته باشند که در نتیجه هم از اسراف نعمت‌های الهی جلوگیری می‌شود و هم معیشت و رفاه کشاورزان بهبود پیدا می‌کند.

وی افزود: البته این عملکرد شاخص باید به دیگر کشاورزان نیز تسری پیدا کند تا دیگر کشاورزان نیز بتوانند بهره‌وری را در حوزه فعالیت خود بهبود دهند و در نهایت باعث خوداتکایی در عرصه کشاورزی کشور شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر اجرای طرح جهش تولید دیمزارها در این استان اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح در آذربایجان شرقی اهمیت زیادی دارد چرا که از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، یک میلیون هکتار اراضی دیم هستند.

فتحی از پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در اجرای این طرح قدردانی کرد و گفت: با تلفیق دانش روز  و تجربه در قالب اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها موفق شدیم امسال در هر هکتار ۱۵۰ کیلوگرم افزایش عملکرد داشته باشیم که در مجموع به افزایش ۶۰ هزار تنی تولید منجر شد و باید به این مسئله توجه داشت که در رویه معمول برای برداشت این میزان گندم باید ۶۰ هزار هکتار را زیر کشت می‌بردیم اما ما بدون افزایش سطح کشت موفق به ثبت این عملکرد شدیم.

وی ادامه داد: البته باید این افزایش بهره‌وری را ادامه دهیم ‌تا به خودکفایی کامل در حوزه گندم برسیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کشاورزان و بهره‌برداران شاخص این استان خواست تجربیات خود را در اختیار  دیگر کشاورزان قرار دهند تا میزان بهره‌وری تولید در حوزه کشاورزی استان بیش از پیش افزایش یابد.

فتحی در خصوص تولید نهاده‌های دامی گفت: اگر بهره‌وری را در این حوزه نیز افزایش دهیم می‌توانیم به حدی از خوداتکایی برسیم و وابستگی این حوزه به خارج از کشور را کم کنیم تا نوسانات بازار در حوزه دام و طیور نیز به طور کامل حل شود.

وی یکی از عوامل موثر در افزایش تولید گندم را قیمت‌گذاری مناسب آن اعلام کرد و گفت: دولت سیزدهم در اولین سال فعالیت خود اقدام بسیار خوبی در افزایش جهشی قیمت خرید تضمینی گندم‌ و رساندن آن به قیمت واقعی انجام داد نقش مهمی در افزایش تولید گندم داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: بخشی از این افزایش به خاطر مردمی سازی یارانه‌ها است اما بخشی نیز به دلیل حذف دامداری‌های سنتی است.

فتحی اضافه کرد: قبلاً ۴۰ درصد از گوشت‌ قرمز استان را دامداری‌های سنتی تامین کردند اما در حال حاضر ما این دامداری‌ها را از روستا که در واقع مبدا تولید است حذف و روستا را به سکونتگاه تبدیل کرده‌ایم.

وی یادآور شد: این دامداری‌ها باید احیا شود که البته نیاز به پشتیبانی تسهیلاتی برای احیا آنها وجود دارد. ما از همه بانک‌ها خصوصا بانک کشاورزی انتظار داریم حمایت لازم را در این حوزه داشته باشند.

فتحی خاطرنشان کرد: البته بانک کشاورزی از منابع داخلی خود چهار همت تسهیلات سرمایه در گردش اعطا کرد که قابل تقدیر است اما امیدواریم در احیا دامداری‌های سنتی نیز همراه بخش کشاورزی باشد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید