پنیر لیقوان شناسنامه صنایع تبدیلی شهرستان تبریز است
مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز گفت: پنیر لیقوان نماد و شناسنامه صنایع تبدیلی این شهرستان است.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، ابراهیم فرقانی در حاشیه بازدید خبرنگاران از صنایع تبدیلی باسمنج و لیقوان طی سخنانی بیان کرد: حدود چهار هزار تن پنیر لیقوان از بیش از ۱۵ هزار تن شیر گوسفندی در لیقوان تولید میشود.
وی افزود: شیر مورد نیاز برای تولید پنیر سنتی لیقوان از شیر دامهای روستاهای دامنهی کوه سهند از جمله، هربی، بیرق، اسپیراخوان و غیره تهیه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تبریز تاکید کرد: وجود گل و گیاه منحصر بفرد در این منطقه و آب و هوای کوهستانی و البته خنکی هوا، تأثیر مطلوبی بر شیردهی و کیفیت شیر گوسفندان دارد و به همین دلیل پنیر لیقوان نسبت به پنیر مناطق دیگر از کیفیت بالاتری برخوردار است.
وی با اشاره به عوامل خاص بودن طعم پنیر لیقوان، گفت: با توجه به خاص بودن نوع آب و هوای منطقه، کیفیت شیر تولید شدهی دامها، استفاده از علوفهی متنوع در منطقه و همچنین نحوهی تولید پنیر بهصورت سنتی باعث خاص بودن پنیر لیقوان از سایر پنیرها شده است.
فرقانی در خاتمه سخنان خود با اشاره به فعالیت ۱۱۲ واحد صنایع تبدیلی فعال در شهرستان تبریز خاطرنشان کرد: شهرستان تبریز با وجود پنج واحد بزرگ فرآوری شیر پاستوریزه و لبنیات صنعتی، بیش از ۲۰ واحد فرآوری پنیر سنتی لیقوان، دو واحد تولید بستنی، ۱۰ واحد خوراک دام و طیور؛ دو واحد بستهبندی عسل، چهار واحد بستهبندی خرما، هشت واحد بستهبندی گوشت مرغ و گوشت قرمز و تعداد هفت واحد سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی یکی از قطبهای اساسی صنایع تبدیلی کشاورزی استان است که این امر منجر به اشتغال بیش از هزار نفر بهصورت مستقیم شده است.
قاسم قسیمی دهیار روستای لیقوان تبریز نیز با بیان اینکه لیقوان با وجود تمام توانمندیها و برند پنیر در جهان و علاوه پنیر که در حوزه گردشگری هم قابلیتهای زیادی داشته چه در آثار تاریخی و طبیعت بکر و وجود آبگرم درمانی لیقوان و دره لیقوان که در سال ۱۳۸۵ بهعنوان منطقه نمونه گردشگری استان ثبت شده از امکانات لازم برخوردار نیست، یادآور شد: لیقوان در حل مشکلات خود در حوزه پنیر و لبنیات و دامداری سبک و مخصوصاً گردشگری توجه و عنایت مسئولین امر را میطلبد.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید