Iranian Agriculture News Agency

زنگ زرد در کمین مزارع گندم و جو/ کشاورزان شهرستان مرند سمپاشی را جدی بگیرند

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: بارندگی‌های اخیر، شرایط را برای توسعه بیماری زنگ زرد گندم و جو در شهرستان فراهم کرده است بنابراین کشاورزان باید مزارع خود را به موقع و اصولی سمپاشی کنند.

زنگ زرد در کمین مزارع گندم و جو/ کشاورزان شهرستان مرند سمپاشی را جدی بگیرند

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، شرایط برای ایجاد و توسعه بیماری‌های برگی به ویژه بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو مهیا است بنابراین لازم است به محض مساعد شدن شرایط آب و هوایی با مشورت کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، مراکز جهاد کشاورزی و دفاتر، نسبت به سمپاشی مزارع با سموم قارچ کش توصیه شده اقدام شود.

وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد مواد لازم برای پر شدن دانه‌های موجود در خوشه گندم توسط سه برگ انتهایی گندم تامین می‌شود و حفاظت از آنها بخصوص برگ پرچم نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد گیاه دارد بنابراین کشاورزان با سمپاشی به موقع، تولید محصول خود را تضمین کنند.

معاون رئیس سازمان و مدیر  جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: علائم زنگ زرد گندم به این صورت است که در روی برگ‌های جوان ابتدا یک سری جوش‌ها و یا تاول‌هایی به رنگ زرد یا نارنجی تشکیل می‌شود که پس از پیوستن این جوش‌ها، نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها ظاهر می‌شود.

الهیاری ادامه داد: دمای بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتیگراد، رطوبت بالا و گرمای هوا موجب بروز زنگ زرد می‌شود که هرچه دما به ۱۲ درجه نزدیکتر شود احتمال شیوع نیز بیشتر می‌شود.

وی یادآور شد: به تمامی کشاورزان در این خصوص اطلاع رسانی شده است چرا که کشاورزان باید نسبت به سمپاشی مزارع خود با روش درست اقدام کنند تا مبارزه به‌صورت اصولی و پایدار انجام شود در غیر این صورت خسارت جدی به گندم زارها وارد می‌شود.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با بیان اینکه تاکنون در سطح 35 هکتار مبارزه شیمیایی با بیماری زنگ زرد غلات در مزارع شهرستان مرند انجام شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه اکثر ارقام گندم کشت شده شهرستان نسبت به بیماری زنگ زرد حساس هستند از کشاورزان درخواست می‌شود با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر ورود جبهه جدید بارشی و تداوم شرایط مناسب برای اپیدمی بیماری، در صورت مشاهده علائم بیماری در مزرعه بدون فوت وقت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مبارزه شیمیایی بر اساس دستورالعمل مدیریت حفظ نباتات اقدام کنند.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید