تولید بیش از 15 هزار و 506 تن آلبالو در آذربایجان شرقی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از رتبه دوم استان در تولید محصول آلبالو در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر کرامتی گفت: سطح زیر کشت آلبالو در استان آذربایجان شرقی سه هزار و 89 هکتار بوده که شامل دو هزار و 988 هکتار باغات بارور و 101 هکتار باغات غیر بارور است.
وی افزود: میزان تولید آلبالو در استان آذربایجان شرقی در سال جاری بیش از 15 هزار و 506 تن برآورد میشود.
کرامتی با اشاره به اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد میشود، توضیح داد: 20 درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و 80 درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص مییابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بیان کرد: شهرستانهای شبستر و مرند قطبهای مهم تولید آلبالو در استان بوده و استان آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵ هزار تن آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت باغات آلبالو در سطح کشور را دارا بوده و بعد از استان اصفهان مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
کرامتی گفت: متوسط عملکرد این محصول در سال جاری با توجه به خسارتهای وارده در سطح استان بیش از پنج تن در هکتار برآورد شده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.
وی افزود: قسمت اعظم محصولات تولید شده در کارخانجات فرآوری میوه به شکل کنسانتره آلبالو، مربا، شربت و پوره به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
کرامتی ادامه داد: ۹۰ درصد سطح زیر کشت استان را ارقام بومی تشکیل میدهند و ۱۰ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری ( رقم سیگانی و بوترمو ) است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید